Az erdészeti géppark fejlesztéséhez nyújtandó támogatás

Agro Napló
Az erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről szóló 20/2012. (I.20) közlemény módosításáról A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (a továbbiakban: MVH) az erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről szóló 20/2012. (I.20) számú MVH közleménye az alábbiakban részletezettek szerint módosul.

 



I. A módosítás indoka



A módosító közlemény által törlésre kerülnek az egyéb elszámolható kiadásra vonatkozó szabályok, tekintettel arra, hogy egyéb elszámolható kiadás az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet alapján nem számolható el. A jogcím keretében kizárólag a támogatási rendelet 2. mellékletében meghatározott Gépkatalógus szerinti gépváltozathoz tartozó gép beszerzésének költsége számolható el.



A módosítás következtében meghatározásra kerül, hogy a kifizetési kérelmek benyújtási helye a regionális illetékességű MVH megyei kirendeltség helyett a megyei illetékességű MVH kirendeltség.





II. Módosuló rendelkezések



A 20/2012. (I.20) számú MVH közlemény „A kifizetés igénylésének feltételei” I. pontjának alábbi szövegrésze törlésre kerül:



„Az utolsó kifizetési kérelem kivételével nem számolható el egyéb elszámolható kiadás a kifizetési kérelemmel tényleges beruházási kiadások elszámolása nélkül.”





A 20/2012. (I.20) számú MVH közlemény „A kifizetési kérelem benyújtásával kapcsolatos szabályok” III. pontjának a kérelem benyújtási helyére vonatkozó rendelkezései ekként módosulnak:



A 20/2012. (I.20) számú MVH közleményben szereplő alábbi rész:



„A postai úton benyújtott kifizetési kérelmet a Vhr. 6. § (1) bekezdése szerint az ügyfél lakóhelye vagy székhelye szerinti regionális illetékességű MVH megyei kirendeltséghez az MVH által rendszeresített, e közlemény mellékletét képző formanyomtatványon kell benyújtani. (Az MVH megyei kirendeltségek elérhetőségének listája megtalálható a www.mvh.gov.hu weboldalon, „AZ MVH-ról/elérhetőségek” menüpont alatt.)” az alábbiak szerint módosul:



„A postai úton benyújtott kifizetési kérelmet a Vhr. 6. § (1) bekezdése szerint az ügyfél lakóhelye vagy székhelye szerinti megyei illetékességű MVH kirendeltséghez az MVH által rendszeresített, e közlemény mellékletét képző formanyomtatványon kell benyújtani. (Az MVH megyei kirendeltségek elérhetőségének listája megtalálható a www.mvh.gov.hu weboldalon, „Az MVH-ról/elérhetőségek” menüpont alatt.)”



III. Közlemény hatálya



E közlemény a kihirdetése napján lép hatályba.



További információk megtalálhatóak az VM (www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium), valamint az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu), illetve tájékoztatás az ugyfelszolgalat@mvh.gov.hu e-mail címen kérhető.



Amennyiben a közlemény és a vonatkozó jogszabályok között ellentmondás vagy eltérés merül fel, úgy minden esetben a jogszabályok rendelkezései az irányadóak.





Budapest, 2012. február 9.



Palkovics Péter

elnök

 

Forrás: Forestpress

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?