Meghívó a Kezünkben a jövőnk rendezvénysorozat következő konferenciájára - Budapest

Agro Napló
Élelmiszerbiztonság – biológiai tisztaságú élelmiszerek… Időpont: 2012.március 06. (kedd) Helyszín: Gundel étterem, Erzsébet királyné terem (Budapest, XIV. ker., Állatkerti út 2.) Fővédnök: Dr. Kardeván Endre, államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium

 

A konferencia kiemelt témája hazánk növénytermesztésének, az élelmiszer alapanyagok biológiai tisztaságának védelme, továbbá a génmódosított vetőmagok alkalmazásának moratóriuma. Említést teszünk még azokról a kutatásokról és növénynemesítési technikákról, amelyek szolgálják a terméshozam növelését. A kerekasztal beszélgetés vitaindító témái: jogszabályi módosítások, innovációk, az ökológiai gazdálkodás, mint környezeti és gazdasági szempontból egyaránt fenntartható gazdálkodási mód.



A konferencia során megszólalnak a hazai vetőmag nemesítő cégek, forgalmazók, hatósági és minőségbiztosítási szakemberek, így sor kerül- az elhangzott előadások, prezentációk mellett- véleményeik, álláspontjaik ismertetésére, illetve a szemléletbeli eltéréseik megvitatására. A közvetlen párbeszéd lehetősége, és a különböző kapcsolódó területeken szerzett ismeretek, tapasztalatok közös megbeszélése lehetőséget biztosít nemcsak az információszerzésre, de olyan jól hasznosítható ismeretek elsajátítására is, amelyek révén hatékonyabban és eredményesebben folytathatók az élelmiszerbiztonsággal összefüggő feladatok.





JÖJJÖN EL ÖN IS, JELENTKEZZEN MIELŐBB!

 

ELŐZETES PROGRAM 







Levezető elnök: Dr. Popp József, főigazgató helyettes, Agrárgazdasági Kutató Intézet 



09.30 – 10.00 Regisztráció 



10.00 – 10.10 Megnyitó



10.10 – 10.30 

Kormányzati stratégiája- a mezőgazdasági termelés biológiai alapjainak megőrzése és fejlesztése 

Előadó: Dr. Feldman Zsolt, agrárstratégiáért felelős helyettes államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium



10.30 – 10.50 

Hatósági ellenőrzések gyakorlata és tapasztalatai hazánk GMO mentességének megőrzése érdekében 

Előadó: Dr. Bognár Lajos, élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium



10.50 - 11.10 

Minősített ökológiai élelmiszerek hazai termesztésből?- Tények, trendek és fejlesztési lehetőségek 

Előadó: Dr. Drexler Dóra, ügyvezető igazgató, Ökológiai Mezőgazdasági Kutató Intézet



11.10 - 11.30 

Növénytermesztési, nemesítési eljárások- társadalmi elvárásoknak megfelelően? Előadó: Dr. Szigeti Tamás, alelnök, Magyar Élelmiszer- Tudományi és Technológiai Egyesület



Konzultáció és ebédszünet





13.00 – 14.30 Kerekasztal beszélgetés 



Levezető Elnök: Dr. Szigeti Tamás, alelnök, Magyar Élelmiszer- Tudományi és Technológiai Egyesület 



Vitaindító téma: Jogszabályi módosítások, innovációk-egészségünk védelmét szolgálva. 

Mennyiség vagy a minőség a cél a növénytermesztésben? 



Résztvevők: 

Dr. Ruthner Szabolcs, ügyvezető igazgató, Vetőmag Szövetség 

Máté József, Pioneer Hi-Bred Zrt. 

Dr. Miskucza Mária, laboratórium vezető, SGS Hungária Kft. 

Kecskés Gábor, elnök, Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács (felkérés alatt) 



A változtatás jogát fenntartjuk! 



Részletes program, kedvezmények és regisztráció a www.kezunkbenajovonk.hu honlapon.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?