A konferencia kiemelt témája hazánk növénytermesztésének, az élelmiszer alapanyagok biológiai tisztaságának védelme, továbbá a génmódosított vetőmagok alkalmazásának moratóriuma. Említést teszünk még azokról a kutatásokról és növénynemesítési technikákról, amelyek szolgálják a terméshozam növelését. A kerekasztal beszélgetés vitaindító témái: jogszabályi módosítások, innovációk, az ökológiai gazdálkodás, mint környezeti és gazdasági szempontból egyaránt fenntartható gazdálkodási mód.
A konferencia során megszólalnak a hazai vetőmag nemesítő cégek, forgalmazók, hatósági és minőségbiztosítási szakemberek, így sor kerül- az elhangzott előadások, prezentációk mellett- véleményeik, álláspontjaik ismertetésére, illetve a szemléletbeli eltéréseik megvitatására. A közvetlen párbeszéd lehetősége, és a különböző kapcsolódó területeken szerzett ismeretek, tapasztalatok közös megbeszélése lehetőséget biztosít nemcsak az információszerzésre, de olyan jól hasznosítható ismeretek elsajátítására is, amelyek révén hatékonyabban és eredményesebben folytathatók az élelmiszerbiztonsággal összefüggő feladatok.
JÖJJÖN EL ÖN IS, JELENTKEZZEN MIELŐBB!
ELŐZETES PROGRAM
Levezető elnök: Dr. Popp József, főigazgató helyettes, Agrárgazdasági Kutató Intézet
09.30 – 10.00 Regisztráció
10.00 – 10.10 Megnyitó
10.10 – 10.30
Kormányzati stratégiája- a mezőgazdasági termelés biológiai alapjainak megőrzése és fejlesztése
Előadó: Dr. Feldman Zsolt, agrárstratégiáért felelős helyettes államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium
10.30 – 10.50
Hatósági ellenőrzések gyakorlata és tapasztalatai hazánk GMO mentességének megőrzése érdekében
Előadó: Dr. Bognár Lajos, élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium
10.50 - 11.10
Minősített ökológiai élelmiszerek hazai termesztésből?- Tények, trendek és fejlesztési lehetőségek
Előadó: Dr. Drexler Dóra, ügyvezető igazgató, Ökológiai Mezőgazdasági Kutató Intézet
11.10 - 11.30
Növénytermesztési, nemesítési eljárások- társadalmi elvárásoknak megfelelően? Előadó: Dr. Szigeti Tamás, alelnök, Magyar Élelmiszer- Tudományi és Technológiai Egyesület
Konzultáció és ebédszünet
13.00 – 14.30 Kerekasztal beszélgetés
Levezető Elnök: Dr. Szigeti Tamás, alelnök, Magyar Élelmiszer- Tudományi és Technológiai Egyesület
Vitaindító téma: Jogszabályi módosítások, innovációk-egészségünk védelmét szolgálva.
Mennyiség vagy a minőség a cél a növénytermesztésben?
Résztvevők:
Dr. Ruthner Szabolcs, ügyvezető igazgató, Vetőmag Szövetség
Máté József, Pioneer Hi-Bred Zrt.
Dr. Miskucza Mária, laboratórium vezető, SGS Hungária Kft.
Kecskés Gábor, elnök, Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács (felkérés alatt)
A változtatás jogát fenntartjuk!
Részletes program, kedvezmények és regisztráció a www.kezunkbenajovonk.hu honlapon.