Elkészült a Magyar Élelmiszerkönyv legújabb szabványa

Agro Napló
Ezentúl a sütőipari termékek gyártói egyes minőségi készítményeiket megkülönböztető jelöléssel láthatják el – mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára Szigethalmon, Gere István sütödéjében, szerdán.

 

Az agrárigazgatásért felelős államtitkár üzemlátogatással és termékbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott abból az alkalomból, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott egyes sütőipari termékek köréről szóló szabvánnyal bővült.



A Magyar Élelmiszerkönyv elsőként kidolgozott szabványa a mézekre vonatkozott, ezt követően megjelent a lekvár és a szörp, az édesipari termékkategória, majd a tejtermékek szabályozása, utoljára pedig a kiemelkedő minőségű sütőipari termékekre vonatkozó szabványok láttak napvilágot.





A rendezvényen a sütöde házigazdája, Gere István mondott köszöntőt. Kardeván Endre a vidékfejlesztési minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára a magyar sütőipar helyzetét vázolta fel. Gyaraky Zoltán, a minisztérium főosztályvezetője „Minőség és a Magyar Élelmiszerkönyv” címen tartott előadásában, az eddig elért eredményekről számolt be. Werli József, a pékszövetség főtitkára a Magyar Élelmiszerkönyv különleges minőségű sütőipari termékeit mutatta be.



Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. augusztus 28. 06:02