Együttműködési megállapodást írt alá a FEOSZ és a NÉBIH a fogyasztók tájékoztatása érdekében

Agro Napló
2012. szeptember 7-én kölcsönös együttműködési megállapodást írt alá a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az együttműködés elsődleges célja, hogy a fogyasztók minél szélesebb köre megismerje az élelmiszerlánc-felügyelet rendszerét, az élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos előírásokat, így segítve a tudatos vásárlói magatartás kialakítását az élelmiszerek vásárlásakor.

 

 

A közös célok megvalósítása érdekében a FEOSZ és a NÉBIH szakemberei folyamatosan egyeztetnek az élelmiszerlánc-biztonsággal összefüggő stratégiai jellegű, fogyasztóvédelmi szempontból jelentős jogalkalmazási kérdésekről, s szükség esetén közösen kezdeményeznek jogszabály-módosítást a jogalkotó szervnél.

 


 

 



A Szövetség és a Hivatal munkatársai a hatékony lakossági tájékoztatás érdekében közösen vizsgálják a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tipikus panaszainak tartalmát, tendenciáit, értékelik azokat, s szükség szerint javaslatot dolgoznak ki a legjellemzőbb problémák civil és állami eszközökkel történő megoldásának lehetőségeiről. A FEOSZ és a NÉBIH távlati céljai között szerepel közös kiadványok megjelentetése, illetve közös oktatások, konferenciák, kampányok szervezése is.





A közlemény szövege megtalálható a NÉBIH honlapján az alábbi linkre kattintva

 

Budapest, 2012. szeptember 10.

Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége

és

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?