BEFEJEZÉSHEZ KÖZELEDVE

Agro Napló
A termésverseny parcellák betakarításának ellenőrzési időszaka a befejezéshez közeledik. Ilyenkor a szervezők már a következő események (értékelők, sajtótájékoztaók, díjkiosztó) előkészítésén fáradoznak. Az időpontokat is sikerült rögzíteni. A dunántúli sajtótájékoztatót november 20.-án, az alföldit november 21.-én tartják. Az Ünnepélyes Díjkiosztó helyszíne ismét Gödöllő (Királyi Kastély) lesz, december 14.-én.A díjak ismét Herenden készülnek!

 

A korán beérett termény és a betakarításra nézve kedvező időjárás lehetővé tette, hogy a Kukorica Termésverseny legfontosabb mozzanata, a betakarítás is ütemesen haladjon előre. Az eredmények máris jól kirajzolják az idei súlyos aszály által behatárolt lehetőségeket, de rámutatnak a termést pozitívan befolyásoló tényezők összhangjának fontosságára, illetve arra, hogy akár egyetlen negatív tényező is vezethetett súlyos kieséshez. A tények feltárása és az összefüggések elemzése majd megvitatása a következő hetek-hónapok egyik legfontosabb feladata lesz számunkra.



Most már világosan kirajzolódnak a művelési kategóriák is.

Azt sajnáljuk, hogy az öntözött kategóriát – az elmúlt évihez hasonlóan - csak egy versenyző képviseli, jóllehet az öntözés előnyei ilyenkor mutatkoznak meg igazán, s ilyenkor lehet az öntözési lehetőségek fejlesztésének fontosságát is kellően hangsúlyozni.



A szántás nélküli talajművelési kategóriában sem volt nagy létszámú a jelentkezés, de a régió szintű értékeléshez elegendő a nevezettek száma.





Megtörtént a díjak kiválasztása is a Herendi Porcelán Manufaktúrában. A mellékelt képek csak a formákat és a stílust érzékeltetik, a kiválasztott mintákat ezután festik fel! A válogatásért Vesztergombi Angéla, Térmeg János és Szieberth Dénes vállalták fel a felelősséget.



A szervezők most már sajtótájékoztatók és a díjkiosztó előkészítésén fáradoznak. Azt szeretnék, ha a versenyzők nagyobb létszámban vennének részt és a helyi sajtók képviselői is hírt adnának a verseny eredményeiről, ezért a megszokottól eltérően, az országban két helyen (helyszínek rövidesen pontosítva) november 20-án a Dunántúlon, s november 21-én az Alföldön szervezik meg a sajtótájékoztatókat. Az Ünnepélyes Díjkiosztónak ismét Gödöllő, a Királyi Kastély ad helyet, december 14.-én. Számos ötlet megvizsgálása után – fennköltsége mellett - központi elhelyezkedése, a jó megközelíthetőség és a parkolási lehetőség nyomott legtöbbet a latban.

 

Forrás: magyarkukoricaklub.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. augusztus 29. 06:03