Farming by Satellite díjkiosztó ünnepség a SIMA kiállításon - Magyar versenyző szép eredménye

Agro Napló
A magyarországi Györk Fülöp beadványa a legjobb 10 közé került a „Farming by sattelite“ pályázatban. Györk Fülöp ezt a szép eredményt a „Near Traffic Infrastructure Support for Agronomic Activities” konceptjével érte el.

 

A pályázat célja az újító ötletek fejlesztése a műholdas technológia hasznosítására a mezőgazdaságban a termelés, a teljesítmény és a nyereségnövekedés valamint a környezetvédelem érdekében. A legjobb 10 közé bekerült Györk Fülöp konceptje támogatja a mezőgazdasági tevékenységet és egyúttal növeli a személyforgalom biztonságát is. A műholdakon alapuló rendszer segítségével az Ő szolgálata aktuális információt a berendezésekről, az időjárásról valamint a veszélyekről az érintett területen lévő személy- és tehergépkocsikhoz küldene.

 

A 10,000 € fődíj nyertese az Egyesült Királyságból való Robert Fillingham lett az európai termelők online geo-adatbázis konceptjével. A második helyen végzett és 5,000 € díjat nyert Jonathan Bradbeer az optimalizált szalmabála gyűjtésért. A harmadik helyen az 1,000 € díjjal Veronica Saiz Rubo újító ötlete volt megjutalmazva amely lehetővé tenné műholdas helymeghatározás és kamerás biomassza felismerés együttes használatát kis- és közepes-méretű szőlőskertekben.



Összesen 114 személy 25 országból nevezett be az European GNSS Agency valamint a CLAAS agrotechnikai csoport és Bayer CropScience társulással közösen kezdeményezett pályázatba.

 

Forrás: Helios Technology Ltd

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?