Kutatási háttér nélkül elképzelhetetlen a magyar sertéságazat versenyképessége

Agro Napló
Ez az objektum a magyar sertésstratégia megvalósítását szolgáló legfontosabb intézmények egyike - mondta Fazekas Sándor a herceghalmi sertés teljesítmény-vizsgaló állomás átadásán. A vidékfejlesztési miniszter hozzátette, a kormány segítségével létrejött tudományosan akkreditált laboratórium megfelel a XXI. század követelményeinek.

Horváth István köszönetet mondott a magyar sertéstenyésztőknek, hogy életben tartják az ágazatot és a tárcavezetőnek is a sertésstratégia elindításért. A sertésstratégia megvalósításáért felelős miniszteri biztos leszögezte: kutatás-fejlesztés nélkül nem lehet sertéstenyésztésről beszélni. 

Fazekas Sándor hangsúlyozta: a Vidékfejlesztési Minisztérium költségvetéséből jött létre az intézmény, hiszen kutatási háttér nélkül elképzelhetetlen a magyar élelmiszer versenyképessége. Négy esztendeje, 2010-ben minden egyes mezőgazdasági ágazat romokban hevert. Rendbe tettük az agráriumot: a sertéságazatban volt a legnehezebb dolgunk, hiszen a baloldali kormányok idején kiürültek az állattartó telepek, megszűntek a vágóhidak.

Szívós munka van mögöttünk: 1.6 milliárd forintot biztosítottunk a sertés-stratégiára, kizárólag nemzeti forrásból. Munkánk eredményeként az elmúlt években stabilizálódott a sertéslétszám, s megnőtt a minőségi prémium élelmiszerek iránti kereslet is – közölte a vidékfejlesztési miniszter.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?