A megbízható, modern és sikeres magyar élelmiszeripar közös érdek

Agro Napló
A technológiai fejlesztés a hazai élelmiszeripar versenyképességéhez elengedhetetlen, ennek példája a Veszprém-Kádártán felépült Szatmári malom is – fogalmazott Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára az ünnepélyes átadáson.

Az államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy a vevők igényeinek kielégítéséhez elengedhetetlen a magas szintű műszaki felkészültség és termékbiztonság. Ezért központi szerepet kap az élelmiszerbiztonság, a higiénia, a kiegyenlített termékminőség, a termékazonosítás és nyomonkövethetőség, valamint a szállítási készség és rugalmasság. Mindehhez kitűnő műszaki háttérre és jól átgondolt, ellenőrzött, szabályozott folyamatokra van szükség. A Szatmári malom eleget tesz az egyre nagyobb minőségi, technikai-technológiai, és higiéniai elvárásoknak, s emellett az új üzem a szigorú környezetvédelmi szempontoknak is megfelel. A veszprémi malom a legmodernebb technológiákat, innovatív műszaki megoldásokat alkalmazza – mondta Zsigó Róbert.

A Szatmári Malom Kft. új üzeme 51 embernek ad munkát, ezen belül 15 új munkahelyet jelent. A beruházásnál kiemelkedő szempont volt a környezetterhelés minimalizálása és a termékbiztonság fokozása – ezt már Szatmári Zoltán, a Szatmári Malom Kft. ügyvezetője mondta, aki azt is felemlítette, hogy huszonegy évvel ezelőtt kezdték meg tevékenységüket Jászberényben, majd Veszprémben, Pápán, Kiskunhalason is beruháztak. A veszprémi malom alapkövét a múlt nyáron helyezték el, az üzemben zsákoló és csomagoló részleg is van. A legmodernebb technológiával  felszerelt, 1,8 milliárd forintból megépített malom napi 240 tonna kapacitású.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere úgy fogalmazott, hogy egy erős várost az erős vállalkozások tartanak életben, melyek hozzájárulnak a helyi közösségek gazdagodásához. A városvezető felidézte, hogy az alapkő letételekor a jövőbe vetett hitet üdvözölte, most pedig azt mondhatja, a jövő megérkezett, itt a 21. századi technológia.

Forrás: MTI/FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!