Ez az összeg meghaladja az elmúlt 20 évben erre a célra felhasznált összes támogatást – tette hozzá. Megemlítette, hogy a jobb minőségű alapanyagokból készített, hagyományőrző pékáruk és az újfajta, egészséges péksütemények iránt egyre élénkül a vásárlói érdeklődés, ezért elengedhetetlen a gyártási technológia korszerűsítése és gazdaságosabbá tétele.
Nagy István emlékeztetett arra, hogy a minisztérium a szakmával együtt kidolgozta és a Magyar Élelmiszerkönyvben 2012 közepén megjelentette a különleges minőségű sütőipari termékekre vonatkozó irányelvet. Fontos célként jelölte meg a szektor beruházási hajlandóságának növelését. Reményei szerint a viszonylag kedvezően elérhető vállalkozói hitelek, illetve az európai uniós pályázatok ösztönzően hatnak a jövőben. Arról is szólt, hogy az egyre korszerűbb, az egészséges táplálkozást elősegítő, versenyképes élelmiszerek előállítása, stabilizálja az ágazat piaci helyzetét.
(FM Sajtóiroda)
Forrás: kormany.hu