A mindennapjaink során elfogyasztott élelmiszerek biztosítják a szervezetünk működéséhez szükséges energiát, illetve mikro- és makroösszetevőket. Mindezen túl a nemzetenként változó táplálkozási sajátosságok magukban hordozzák a hagyományok és kultúrák jellegzetességeit, vagyis erős érzelmi hatással bírnak. A fogyasztók élelmiszer-választását és a táplálkozási szokásait befolyásoló különböző pszichikai és szociális motivációk megismerését tűzte ki célul az a nemzetközi projekt, amiben részt vesz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága. Az EATMOT (Psycho-social associated with food choices and eating practices) projekt 2016. június 1-én indul. A keretében végzett munka eredményeképpen megismerhetjük a hazai fogyasztók élelmiszer-fogyasztását befolyásoló főbb tényezőket, amelyeken keresztül a táplálkozási szokások kedvezően befolyásolhatókká, valamint nemzetközi viszonylatban összehasonlíthatóvá válnak.
Forrás: NAK