Kedvezőbb helyzetben a termelői csoportok

Agro Napló
A termelői csoportok pénzügyi forráshoz jutását segítik a június 10-én megjelent pályázati módosítások.

Az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetések során a Miniszterelnökség elérte, hogy egyszerűbbé váljon a termelői csoportok és a termelői szervezetek számára a jogosultsági feltételek teljesítése. A Vidékfejlesztési Program (VP) pályázati felhívásaiban így megváltoztak a mezőgazdasági árbevételre és a Standard Termelési Értékre (STÉ) vonatkozó feltételek.

Amennyiben a VP keretében termelői csoport illetve termelői szervezet kíván pályázni, akkor elegendő, ha a tagok összeszámolt árbevételének legalább 50 százaléka mezőgazdasági tevékenységből származik, továbbá elegendő a tagok 50 százalékának igazolnia azt, hogy legalább 6000 euró STÉ üzemméretettel rendelkeznek. A könnyítésnek köszönhetően még több gazdálkodó számára nyílik lehetőség uniós forrás lehívására és beruházásaik közös megvalósítására.

A Miniszterelnökség felhívja a pályázók figyelmét, hogy kérelmeiket körültekintően, a változásokat figyelembe véve készítsék el. A részletekről a www.szechenyi2020.hu weboldalon olvasható bővebb tájékoztatás.

Forrás: Miniszterelnökség

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Még van elnyerhető forrás öntözésre

Még van elnyerhető forrás öntözésre

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztését célzó pályázaton még van elnyerhető forrás – írja a nak.hu. Az egyszerűbb igénylésért ügyfélbarát...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!