Letölthető kézikönyv a helyi termékek feldolgozásának és értékesítésének szabályozásáról

Agro Napló
“A helyi termék a vidék jövője!” címmel szakmai konferenciát rendeztek a Szentlőrinci Gazdanapokon. A helyi termékeket előállító és értékesítő gazdáknak szóló előadásában Szomi Edina, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztési szakértője felhívta a figyelmet a NAK legújabb kézikönyvére.

A kézikönyv bemutatja a helyi termékek előállításának feltételrendszerét, az értékesítés lehetséges változatait, a helyi piacoktól a falusi vendégasztalokon át a közétkeztetésig. Ehhez szorosan kapcsolódva részletezik a termékek védjegyezését, az élelmiszer-előállítás élelmiszerbiztonsági és higiéniai szabályait, valamint az élelmiszerjelölés legfontosabb tudnivalóit. Külön fejezet foglalkozik az adózási ismeretekkel, amely a legkedvezőbb vállalkozási forma kiválasztásában is segítséget nyújt.

Szomi Edina, vidékfejlesztési szakértő, NAK

A kézikönyv letölthető itt:Célunk, hogy az érdeklődők a kiadvány átolvasását követően átfogó képet kapjanak a helyi termékek feldolgozásának és értékesítésének szabályozásáról, hozzájárulva ezzel gazdaságuk sikerre viteléhez-tette hozzá Szomi Edina, a kiadvány szerkesztője. 

http://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/101-helyi-termekek-kezikonyv

Forrás: NAK

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Élelmiszeripari helyzetkép járvánnyal

Élelmiszeripari helyzetkép járvánnyal

A lakosság élelmiszer-ellátása folyamatos és a jövőben is az lesz – szögezi le a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK); a köztestület szakértői ezt a me...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?