A kézikönyv bemutatja a helyi termékek előállításának feltételrendszerét, az értékesítés lehetséges változatait, a helyi piacoktól a falusi vendégasztalokon át a közétkeztetésig. Ehhez szorosan kapcsolódva részletezik a termékek védjegyezését, az élelmiszer-előállítás élelmiszerbiztonsági és higiéniai szabályait, valamint az élelmiszerjelölés legfontosabb tudnivalóit. Külön fejezet foglalkozik az adózási ismeretekkel, amely a legkedvezőbb vállalkozási forma kiválasztásában is segítséget nyújt.
Szomi Edina, vidékfejlesztési szakértő, NAK |
A kézikönyv letölthető itt:Célunk, hogy az érdeklődők a kiadvány átolvasását követően átfogó képet kapjanak a helyi termékek feldolgozásának és értékesítésének szabályozásáról, hozzájárulva ezzel gazdaságuk sikerre viteléhez-tette hozzá Szomi Edina, a kiadvány szerkesztője.
http://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/101-helyi-termekek-kezikonyv
Forrás: NAK