A magyar agrártermékek és agrártechnológiák iránt érdeklődik Szecsuán tartomány

Agro Napló
Kiemelten érdeklődik a magyar mezőgazdasági termékek és agrártechnológiák iránt Szecsuán, Kína harmadik legnépesebb tartománya - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a tartomány fővárosában, Csengtuban rendezik meg november 2. és 6. között a 16. Nyugat-kínai nemzetközi vásárt, ahol 32 magyar cég mutatkozik be, az esemény kísérőrendezvényén a 11. Európai Unió-Kína üzleti és technológiai együttműködési fórumon idén Magyarország a díszvendég.

A közlemény idézi Gulyás Andreát, a tárca közigazgatási államtitkárát, aki a magyar pavilon megnyitóján kifejtette: a mezőgazdasági és környezetvédelmi területen működő magyar vállalatok és kutatóintézetek olyan innovatív technológiákat alkalmaznak, amelyek kínai partnereik számára is gyümölcsözőek.

Az államtitkár a magyar delegáció vezetőjeként tárgyalt a tartomány kormányzóhelyettesésével, illetve Szecsuán fővárosának párttitkárával, akik leginkább a magyar élelmiszeripari termékek és technológiák iránt érdeklődtek. A tárca államtitkára a kétoldalú egyeztetésen egyebek mellett a magyar egészséges és biztonságos élelmiszerekről adott tájékoztatást - ismertették.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Már a rizstermesztéssel is baj van

Már a rizstermesztéssel is baj van

A kedvezőtlen időjárás Ázsia rizstermesztő országaiban azzal fenyeget, hogy csökken a világ legfontosabb élelmiszer-alapanyagának termelése, ami még j...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!