A minisztérium képviseletében Gál Péter helyettes államtitkár vett részt az élelmiszer- és élelmezésbiztonsági, valamint az élelmiszerek minőségét érintő találkozón, melynek fő témája az élelmiszer-veszteség és az élelmiszer-hulladékok csökkentése volt.
A politikai szintű tárgyalásokon túl kínai logisztikai cégek is bemutatkoztak; ismertették azokat a már megvalósult kikötő-fejlesztési projektjeiket, melyek elősegíthetik a kelet-közép-európai, így a magyar élelmiszergazdasági termékek exportját Kínába. A tárgyalások során szó esett az elektronikus kereskedelem fejlesztéséről, valamint nemzeti standok, mint állandó termék-kiállítások felállításának lehetőségéről a shenzeni kikötő területén.
Az esemény záróülésén 17 ország állami vezetői a jövő lehetséges irányvonalait, a további fejlesztési lehetőségeket tekintették át az „Okos mezőgazdaság” szemszögéből. A tagországok elsősorban azt tárgyalták, hogy az új innovatív és digitalizációs fejlesztések hogyan hatnak az élelmiszer- és az élelmezésbiztonságra.
Az ülésen részt vevő felek azonosították a gazdasági kapcsolatok új fejlesztési lehetőségeit, valamint javaslatokat tettek az együttműködés hatékonyabb folytatására. A részt vevő országok végezetül Közös Nyilatkozatban foglalták össze a formáció jövőbeni működésének sarokpontjait.