2024. május 5. vasárnap Györgyi

Élelmiszeripari cégek is jelentkezhetnek Ipar 4.0 mintagyárnak

Agro Napló
Ötmillió forint összértékű szolgáltatást kínál egy-egy érintett élelmiszeripari kis- és középvállalkozás számára az a konzorcium, amely Ipar 4.0-s mintalkalmazások kialakítására nyert GINOP-forrást – hívja fel a figyelmet a NAK.

Élelmiszeripari kis- és középvállalkozások is részesei lehetnek annak a komplex - és uniós forrásból a következő másfél évben megvalósítandó - programnak, melynek keretében a hazai termelő vállalkozásokat zárkóztatná fel az ipar digitalizációjával kapcsolatos legfrissebb trendekhez az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és az IVSZ ̶ Szövetség a Digitális Gazdaságért konzorcium. A két szervezet a „Termelő kis- és középvállalkozások digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében az ''Ipar 4.0”mintaalkalmazások kialakítása” elnevezésű GINOP-1.1.3.-16 számú pályázaton elnyert támogatásból segíti majd a hazai kkv-k versenyképesebbé válását - írta honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A konzorcium az „Ipar 4.0 mintagyárak kiemelt projekt keretében számos szolgáltatással, tájékoztató rendezvénnyel segíti majd a részt vevő vállalkozásokat versenyképességük fokozásában. Egyebek között a következő másfél évben integrált kommunikációs kampányt folytatnak médiajelenléttel, sajtókommunikációval, rendezvények szervezésével, onlinemarketing-eszközökkel, amely során megjelenési lehetőséget biztosítanak az együttműködő kis- és középvállalkozások számára.

Mindemellett a cégek átfogó tájékoztatást kaphatnak Ipar 4.0 megoldásokról, fogalmakról, hírekről, üzleti ajánlatokról; a konzorcium szakemberei  Ipar 4.0 érettségiszint-felmérést biztosítanak hat helyszínen; tizenöt Ipar 4.0 megoldás bemutatását biztosítják valós működési környezetben.

Ezen túlmenően a kiválasztott cégeknek személyre szabott információt nyújtanak az Ipar 4.0 rendszerek bevezetéséről és üzemeltetéséről; valamint Ipar 4.0 tanácsadóik támogatásával felkészítést tartanak a vállalat modernizálásáról és segítséget adnak a részletes beruházási és projektterv készítésben.

Az együttműködésen keresztül a részvevők csökkenthetik működési költségeiket, fokozhatják termelékenységüket, csökkenthetik a passzív termelési időket, növelhetik a versenyképességüket és beszállítói minősítéseknek felelhetnek meg, valamint új piacokra léphetnek be.

További részletek Takács Attila szakmai vezetőtől (takacs@ifka.hu) kaphatók, valamint az Ipar 4.0 weboldalán https://www.ipar4.hu olvashatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Új ásványvízgyár épül Soltvadkerten

Új ásványvízgyár épül Soltvadkerten

Mintegy 400 millió forint európai uniós támogatásból két csarnokkal és új, innovatív eszközökkel bővíti ásványvízgyártó kapacitását a soltvadkerti Pho...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!