Bőséges programkínálattal indul az Erdők Hete

Agro Napló
Folyamatosan bővül a gyerekek ismeretterjesztését és kikapcsolódását segítő erdei iskola hálózat – mondta Nagy István agrárminiszter a XXII. Erdők hete megnyitóján Visegrádon.

Fotó: Kovács Zoltán

2010 és 2017 között 13 erdei iskolát létesítettek, további 18-at pedig felújítottak a tárca felügyelete alá tartozó állami erdőgazdaságok. E társaságok összesen 36 erdei iskolát üzemeltetnek több mint 1600 fős befogadóképességgel, évente 12 ezer erdőpedagógiai foglalkozás keretében majdnem 80 ezer gyermeknek nyújtanak tanulási és kikapcsolódási lehetőséget – mondta Nagy István agrárminiszter a programsorozat megnyitóján – amely Madas László Erdészeti Erdei Iskola 30 éves jubileumi ünnepsége is volt egyben.

A miniszter ismertette, hogy Magyarország erdőterületei meghaladják a kétmillió hektárt és ennek közel 56 százaléka állami tulajdonban van. Hozzátette, hogy az erdők hete rendezvénysorozat az erdészeti ismeretterjesztést szolgálja, amelyet szórakoztató, izgalmas programokon keresztül érnek el. Az agrárminiszter kitért arra, hogy az állami erdőgazdaságok évente több milliárd forintnyi turisztikai, közjóléti fejlesztést hajtanak végre és a Magyar Természetjáró Szövetség partnereiként az elmúlt években tevékenyen részt vettek az Országos Kékkör teljes vonalának megújításában, és együttműködésük a projekt lezárása óta is folyamatos.

Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke és a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy az erdőpedagógusok évente mintegy 1000 foglalkozást tartanak, és most, az október első hetében szervezett erdők hetén országszerte 60 helyszínen, több mint 150 program várja az érdeklődőket. Ezek között vezetett túrák, erdei sportversenyek, erdészeti nyílt napok, arborétumi és kisvasutas kirándulások is megtalálhatók. Hozzátette: a részletes program megtekinthető az erdokhete.hu oldalon.

Az ünnepségen 40 intézménynek adták át az erdészeti erdei iskola minősítő oklevelet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
AM: Lesz elég tűzifa az idén

AM: Lesz elég tűzifa az idén

Az állami erdészeti társaságok továbbra is prioritásként kezelik a lakosság tűzifa igényét és folyamatosan szolgálják ki a vevőket – közölte Nagy Istv...

Mi lehet a legmodernebb építőanyag?

Mi lehet a legmodernebb építőanyag?

Jelenleg is zajlik Sopronban a III. Erdei Szabadegyetem – döntéshozóknak című két napos esemény, ahol a faalapú gazdaság, az erdészet, a fa- és az épí...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!