Eltűnik egy állattenyésztési ágazat a szomszédban

Agro Napló
Szerbiában immáron tilos azért tenyészteni állatokat, hogy szőrméjüket ruhakészítésre használják fel. Az ország ezzel még egy lépést tett Európa boldogabb része felé – írta a Napi.hu.

Szerbiában január 1-jén lépett életbe az a törvény, amely megtiltja az állatok tartását, szaporítását, behozatalát és exportját, illetve a leölésüket szőrméjükért és bőrükért - vette át a pannonrtv.com hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az állatvédő szervezetek azonban nem bíznak abban, hogy a rendelkezést valóban elkezdik a gyakorlatban is megvalósítani.

Korábban civil szerveztek kampányoltak ezért a változtatásért. Világtendenciáról van szó: az állatvédők szőrmeellenes akcióinak sikere jól mutatja, hogy az emberek jelentős része tisztában van egy-egy bunda úgynevezett valódi értékével. Az utóbbi években - jórészt társadalmi nyomásra - Európa több országában hoztak törvényeket a prémesállat-tenyésztés felszámolására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács

Megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács

Közös érdek, hogy az állatvédelem és az állatjólét ügye Magyarországon a jövőben is biztos pillérekre, tudományos és szakmai alapokra épüljön – jelent...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!