Világszerte egyre több pékség használ a búzához, a tejtermékekhez és a tojáshoz hasonló allergének helyett borsófehérjét. Ugyan ez a protein nem „teljes" fehérje (azaz nem tartalmazza a lizin és treonin nevű aminosavakat), rizzsel, tejsavóval vagy szójával jól „kiteljesíthető”.
A borsófehérje legnagyobb piacai a sport, a klinikai alkalmazások és a súlykezelés speciális táplálkozási szektorai, de úgy általában a hús- és tejtermékmentes termékek gyártói is szemet vetettek a tápanyagra.
A borsófehérjével sütött termékek között mára már a kenyér, a gofri, a gabonapelyhek és snackek egyaránt megtalálhatóak, de a tejet elutasítóknak szánt növényi készítményekben is össze lehet futni a proteinnel. Az már csak hab a tortán, hogy a tápanyag a Beyond Meat nevű cég növényalapú húspogácsa-utánzatának is alapvető összetevője.