Az új hűtőházak hazai gyümölccsel látják el a fogyasztókat

Agro Napló
Az új hűtőházak egész évben hazai gyümölccsel látják el a fogyasztókat, így ki tudjak elégíteni az igényes fogyasztói elvárásokat, mindez pedig alátámasztja, hogy a korszerű beruházásoké a jövő – fogalmazott a napokban az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára a Mura Nemzeti Program keretében létesített hűtőház avatási ünnepségén, a Zala megyei Kisrécsén.
Fotó: AM/Pelsőczy Csaba

Feldman Zsolt a Hivekovics családi gazdaságának hűtőházátadóján arról is beszélt, hogy a Vidékfejlesztési Program (VP) gombaházak és hűtőházak létrehozására, korszerűsítésére meghirdetett pályázatának célja többek között a hűtőházi kapacitásnövelés támogatása.

A pályázat keretében 177 beruházás megépítéséhez összesen 18,5 milliárd forintról született támogatási döntés. Ezek közül az egyik a Kisrécsén található egy áfonyaültetvény mellett felépített, mintegy 1100 tonna tárolókapacitású hűtőház.

A fogyasztók ma már egész évben szeretnének hozzájutni az általuk kedvelt gyümölcsökhöz. Az áfonya mellett a szintén a Hivekovics család gazdaságában termesztett ribizlihez, szederhez és más bogyós gyümölcshöz, amelyhez a hűtőház megépítése elengedhetetlen volt, mint ahogyan a hűtőház-kapacitás növelésére országosan is nagy szükség van. Ezzel kiváltható az import és segíthető a hazai gyümölcságazat – fogalmazott Feldman Zsolt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!