Az előző félévben kialakított rendszert tartva két eseményre lehet jelentkezni. A feldolgozással most ismerkedők számára a 2x2 napos programon (I. és II. modul) az alapvető ismeretek megszerzésére lesz lehetőség. A már terméket előállító tagoknak pedig – az aktuális trendekhez igazodva – csökkentett cukortartalmú gyümölcs- és zöldségkészítményekről szóló haladó programra kerül sor. Ennek során a résztvevők részletes tájékoztatást kaphatnak a legújabb gyártási, illetve termékfejlesztési trendekről. A folyamatos bővítésnek köszönhetően azok a tagok is új információkat kaphatnak, akik már részt vettek a korábbi kamarai programokon.
Az őszi félévre tervezett események időpontja: november 8. - Cukorcsökkentés lehetőségei a gyümölcs- és zöldségfeldolgozásban; november 22-23. - Kezdő csoport I. modul; december 5-6. - Kezdő csoport II. modul.
A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az utazás és az egyéb felmerülő költségek (a szállás, a programban foglalt ellátáson kívüli étkezések) a résztvevőket terhelik.
A programokon alkalmanként maximum 24 fő részvételét biztosítja a NAK, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. A regisztrációt követően a munkatársak felveszik a kapcsolatot jelentkezőkkel. Az érdeklődők további információkat Polczer Katalin élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a polczer.katalin@nak.hu e-mail címen vagy a +36 70 490 50 80-as telefonszámon.