Agro Napló • 2020. július 16. 16:03
A svájci tőzsdén jegyzett Bell Food Group értékesíti perbáli gyártóüzemét, ahol a Zimbo márkájú termékeket készítik, így átrendeződhet a magyar hús-készítmény gyártókapacitás és a piac is.
A cégcsoport honlapján közzétett tájékoztatás szerint a nemzetközi tevékenység folyamatos átalakításának részeként a Bell Food Group két termelőüzemet értékesít Magyarországon és Franciaországban. Az új tulajdonosok átveszik az összes alkalmazottat.
Megjegyzik: a Bell Food Group az két üzem eladásával alacsony stratégiai értékű érdekeltségeket értékesít. „Ezeknek az ügyleteknek nincs jelentős vagy lényeges hatása a csoport működési eredményére” - írják.
A Perbálon lévő füstölt és főtt termékeket, száraz és vörösárukat, valamint májasokat és felvágottakat gyártó specializált üzemet várhatóan ez év október 31-én értékesítik a Spar magyar társaságának. A Zimbo Perbál Kft. mintegy 200 alkalmazotat foglalkoztat és évi 20 millió eurós – 6,5-7,0 milliárd forintos – árbevételt realizál.
Ezzel az akvizícióval a A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. nemcsak bővíti termelési kapacitását, hanem munkahelyeket is teremt. Az üzletben résztvevő cégek megállapodtak abban, hogy az ügylet részleteit bizalmasan kezelik. Az ügyletet a nemzeti versenyhatóságoknak még jóvá kell hagyniuk.
A Bell Food Group Európa egyik vezető húsfeldolgozója. Termékválasztékában hús, baromfi, fagyasztott termékek, tenger gyümölcsei és kényelmi termékek állnak a vásárlók rendelkezésre. A csoport vevői között szerepel a kiskereskedelem, valamint az élelmiszer-szolgáltató és az élelmiszer-feldolgozó ipar is. A cégcsoport 12 500 munkavállalót foglalkoztat évente több mint 4 milliárd svájci frank – több, mint 1200 milliárd forint - bevételt könyvelhet el – szerepel az összefoglalóban.