A kamara Élelmiszeripari kézikönyvek sorozata keretében készült kiadvány a minőségi, mértékletes, ám élvezetes pálinkafogyasztás kultúráját hivatott megismertetni a fogyasztókkal a vendéglátó-ipari szakemberek közreműködésével. A kiadvány a minőségi pálinka alapanyagától kezdve a jogszabályokon, jövedéki ismereteken túl bemutatja az uniós illetve a nemzeti földrajzi árujelzővel védett pálinkákat is. Emellett többek közt eligazít a pálinkakínálás, -kóstoltatás világában, valamint gasztronómiai tanácsokkal is szolgál.
Egyre többen tudják ugyanis, hogy a pálinkát nem hűtve kell fogyasztani. De milyen pohárból kínálhatják? Milyen a jó pálinka? Mi a különbség az almatermésűek és a csonthéjasok ízvilága közt? Egyebek mellett ezekre a kérdésékre is választ kap az a szakember illetve érdeklődő, aki kézbe veszi a NAK pálinkaismertető kiadványát.
Az agrárkamara kifejezett célja ugyani, hogy a minőségi magyar pálinkát kínáló hazai gyártókat segítse úgy, hogy ahhoz a vendéglátásban dolgozó szakembereket kéri fel társnak. Egy kiváló pálinkát fáradságos és figyelmes munka elkészíteni, így hisszük, hogy arról a fogyasztónak is többet illik tudnia, és nem pusztán az árcédula alapján döntenie. Egy szakszerűen bemutatott, szépen felkínált tétel a finom ételek mellett pedig garantáltan meggyőzi a vendéget, hogy jó helyen jár, ahová érdemes visszatérni – ebben a folyamatban igyekszünk közreműködni.
Az agrárkamara Élelmiszeripari kézikönyv sorozatának ez a 8. kötete, mely – a többi kiadvánnyal egyetemben – elérhető a NAK internetes portálján.
A kiadványt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnerszervezete, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség is ajánlja a vendéglátó-ipari szakemberek, az érdeklődő fogyasztók, valamint az élelmiszerlánc szereplői számára – olvasható az ismertetésben.