A minőségi pálinkafogyasztást segíti a NAK új, ingyenes kiadványa

Agro Napló
A minőségi magyar pálinka népszerűsítését segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újonnan megjelent kiadványa, ami elsősorban a vendéglátó szakmában dolgozóknak segít eligazodni a pálinkák világában. A „Szakszerű pálinkakínálás vendéglátó-ipari szakemberek részére” című kötet letölthető a NAK honlapjáról.

A kamara Élelmiszeripari kézikönyvek sorozata keretében készült kiadvány a minőségi, mértékletes, ám élvezetes pálinkafogyasztás kultúráját hivatott megismertetni a fogyasztókkal a vendéglátó-ipari szakemberek közreműködésével. A kiadvány a minőségi pálinka alapanyagától kezdve a jogszabályokon, jövedéki ismereteken túl bemutatja az uniós illetve a nemzeti földrajzi árujelzővel védett pálinkákat is. Emellett többek közt eligazít a pálinkakínálás, -kóstoltatás világában, valamint gasztronómiai tanácsokkal is szolgál.

Egyre többen tudják ugyanis, hogy a pálinkát nem hűtve kell fogyasztani. De milyen pohárból kínálhatják? Milyen a jó pálinka? Mi a különbség az almatermésűek és a csonthéjasok ízvilága közt? Egyebek mellett ezekre a kérdésékre is választ kap az a szakember illetve  érdeklődő, aki kézbe veszi a NAK pálinkaismertető kiadványát.

Az agrárkamara kifejezett célja ugyani, hogy a minőségi magyar pálinkát kínáló hazai gyártókat segítse úgy, hogy ahhoz a vendéglátásban dolgozó szakembereket kéri fel társnak. Egy kiváló pálinkát fáradságos és figyelmes munka elkészíteni, így hisszük, hogy arról a fogyasztónak is többet illik tudnia, és nem pusztán az árcédula alapján döntenie. Egy szakszerűen bemutatott, szépen felkínált tétel a finom ételek mellett pedig garantáltan meggyőzi a vendéget, hogy jó helyen jár, ahová érdemes visszatérni – ebben a folyamatban igyekszünk közreműködni.

Az agrárkamara Élelmiszeripari kézikönyv sorozatának ez a 8. kötete, mely – a többi kiadvánnyal egyetemben – elérhető a NAK internetes portálján.

A kiadványt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnerszervezete, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség is ajánlja a vendéglátó-ipari szakemberek, az érdeklődő fogyasztók, valamint az élelmiszerlánc szereplői számára – olvasható az ismertetésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tesztelték a barackpálinkákat

Tesztelték a barackpálinkákat

Huszonhárom barackpálinkát vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a Szupermenta termékteszten. A termékek laborató...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?