Három új képzés indul a MATE Georgikon Campusán szeptembertől

Agro Napló
Újraindul a gyógy- és fűszernövények ismeretéről szóló felsőoktatási szakképzés ez év szeptemberétől a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) keszthelyi Georgikon Campusán, továbbá két új specializációra, a borturizmusra és a rurális turizmusra is lehet jelentkezni – adta közre honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A gyógy- és fűszernövényekről szóló felsőoktatási szakképzés, nappali és levelező tagozaton is elérhető, a gyakorlati képzésben közreműködő egyik meghatározó partner a Pannonhalmi Főapátság lesz.  

A borturizmus és a rurális turizmus ismereteit oktató képzés keretein belül a hagyományos egészségturisztikai és vendéglátás szervezés területek mellett a hallgatók már olyan agrárturisztikai területeken is elmélyíthetik tudásukat, mint például a falusi-, öko-, bor-, horgász-, golf- vagy lovasturizmus. Ezekben a képzésekben évtizedek óta meghatározó szerepet játszanak a hévízi szállodák, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, valamint a keszthelyi térség gazdálkodói, vállalkozói, például a szőlőtermelők és a borászok is.

Jelentkezni az említett felsőoktatási képzésekre ez év február 15-ig lehet. További információkért kattintson ide!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Fontos összefogás a magyar agráriumban

Fontos összefogás a magyar agráriumban

Kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), valamint Magyarország piacvezető mező...

Sikeresen zárult a MATE első tanéve

Sikeresen zárult a MATE első tanéve

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) tanévzáró ünnepi szenátusi ülésére július elején került sor az intézmény gödöllői, Szent István Campus...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!