Agro Napló • 2021. február 24. 14:06
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari vállalkozások számára készített egy-egy kiadványt, ami a halal (azaz az iszlám) és a kóser (azaz a zsidó) tanúsítású élelmiszer-előállítás, és -értékesítés követelményeit mutatja be az érdeklődők számára.
Fotó: Paula Bronstein/Getty Images
Mind az iszlám, mind a zsidó előírásoknak megfelelően gyártott termékek és szolgáltatások iránt világszerte nagy a kereslet. A világ népességének több mint egyötöde muszlim, valamint világszerte sok millió zsidó vallású fogyasztó él. Mindkét vallás szigorú előírásokat támaszt az élelmiszerek terén.
Azon élelmiszer-előállítók, -feldolgozók számára, akik ezen irányokba kívánják bővíteni piacukat, fontos megismerni ezeket a követelményeket, ami által e két célcsoport számára is termelhetnek, előállíthatnak élelmiszert.
A NAK által készített két kiadvány bemutatja a halal valamint a kóser élelmiszerek előállításának alapvető követelményeit, az ismeretanyagot a vállalkozások felhasználhatják a mindennapi munkájuk során. Az előírások ismerete, az elismert szervezetek által tanúsított termékek gyártásának képessége komoly nemzetközi versenyelőnyt jelenthet. A két kiadvány ingyenesen elérhető a NAK internetes portálján – olvasható az összefoglalóban.