Erdős Norbert a Bikácsi Agrár Kft. húsüzemében, a Bát-Grill Kft. baromfifeldolgozójában, valamint az Eszterbauer borászatban tett látogatásán kifejtette – tájékoztatta lapunkat a szaktárca –, hogy az Agrárminisztérium folyamatosan együttműködik a pályázatok tervezése során az élelmiszeripari érdekképviseletekkel és a szakmai szervezetekkel, felhasználva a korábbi támogatási időszakok tapasztalatait.
Az idei összesen 250 milliárd forintot kitevő élelmiszeripar fejlesztését szolgáló forrásból, a kis értékű 50 milliárd forint keretösszegű eszközbeszerzési, valamint a komplex 200 milliárd forint keretösszegű beruházási felhívás várhatóan nyáron jelenik meg – közölte az államtitkár.
Hozzáfűzte: mindkét esetben két célterületet definiáltunk, általánosságban az élelmiszeripar és külön a borászatok számára – hangsúlyozta Erdős Norbert.