Farkas Sándor arról is beszélt, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások előtt olyan lehetőségek állnak, amelyre történelmileg nem volt példa. A következő években az agráriumba érkező források, a pályázati lehetőségek valamennyi fejlődni akaró és fejlődni képes termelő, gazdálkodó, vállalkozó számára elérhetők.
A magyar kormány és az unió által biztosított források lehetőséget adnak arra, hogy a mezőgazdaságba és az élelmiszeriparban dolgozók biztonságos és egészséges élelmiszerekkel lássák el a lakosságot. A gazdák a koronavírus-válság idején is tették a dolgukat, bebizonyították, hogy a nehéz időkben is megállják a helyüket – mondta az államtitkár.
A politikus arra emlékeztetett, hogy a magyar mezőgazdaság legalább 25 millió ember egészséges és biztonságos élelmiszerrel való ellátására képes. Az Agrárminisztérium ehhez minden feltételt igyekszik biztosítani. Például a Magyar Falu Program, és a Települési Operatív Program is a vidéki térségek népességmegtartó erejét növeli, ezen programokon keresztül is élhetőbbé, vonzóbbá válik a vidéki élet.