Mezőgazdasági gépekre nem vonatkoznak a tankolási korlátozások

Agro Napló
A mezőgazdasági erőgépek mérettől függetlenül továbbra is a 480 forintos áron tankolhatnak a kutakon – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter.

Ez különösen fontos a gazdatársadalomnak és segíti mezőgazdasági termelőket a tavaszi munkák elvégzésében, amely a zavartalan élelmiszerellátás feltétele. Így megfelelő időben biztosítva lehet az ország élelmiszerellátása és elegendő, kiváló minőségű élelmiszerek kerülhet a magyar családok asztalára – írja az Agrárminisztérium.

A kormányrendelet rögzíti, hogy a 7,5 tonna feletti gépjárművek és a 3,5 tonna feletti külföldi gépjárművek csak a nagynyomású kutakon tankolhatnak és ott is piaci áron.

A február végén életbe lépett 5 forintos jövedéki adócsökkentésre jön rá még a most életbe lépett literenkénti 20 forintos újabb adócsökkentés.

A tegnap bejelentett intézkedések részletei itt olvashatóak.

Az intézkedéssel kapcsolatban érdekes vita indult Győrffy Balázs NAK-elnök Facebook-oldalán, amelyből úgy tűnik, hogy a kedvezmény érvényesítéséhez az erőgépeknek be kell állnia a kutakra, tehát kannába vagy saját üzemanyagtartályba szállíttatva nem érvényes a kedvezményes ár. Amennyiben további információnk lesz a rendeletről, cikkünket frissítjük.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!