A hétvégén rendezik a 46. Országos Halfőző Versenyt Zalában!

Agro Napló
A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet a „HalPéntek”-kampány keretében MA-HAL 46. Országos Halfőző Versenyt szervez a ZALAI TERÍTÉK rendezvény részeként.
Fotó: HAL-MA

A MA-HAL a hazai halfogyasztás növelésén dolgozik, ennek érdekében indították el 2020-ban a rendszeres, legalább heti egy alkalommal történő halfogyasztásra ösztönző „HalPéntek”-kampányt.

Mindenki számára ismeretes, hogy a rendszeres halfogyasztás pozitív élettani hatással bír, a nemzetközi statisztikák is alátámasztják, hogy a nagy halfogyasztó országok lakói között jóval kevesebb a szív- és érrendszeri beteg. Magyarországon jelenleg csupán 6.5 kg/fő az éves halfogyasztás, ami messze elmarad az EU 20 kg-ot is meghaladó átlagától.

Fotó: HAL-MA

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet a „HalPéntek” kampány keretében MA-HAL 46. Országos Halfőző Versenyt szervez az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – ZALAI TERÍTÉK rendezvény részeként – értesült a közleményből az Agro Napló.

A halfőző verseny időpontja: 2022. augusztus 27. (szombat) 9:00 óra
A halfőző verseny helyszíne: 8900 Zalaegerszeg, Kazinczy tér (szabadtéren)

Térkép: HAL-MA

Két év kihagyás után a MA-HAL szeretettel várja a látogatókat hagyományőrző rendezvényre, amit immár 46. alkalommal rendeznek meg, az esemény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter. Idén augusztus 27-én szombaton Zalaegerszegen a Kazinczy tér ad otthont a halfőző versenynek, amelynek fő célja a halételek népszerűsítése, amiket az érdeklődők meg is kóstolhatnak. Az Agrárminisztérium és a MOHOSZ támogatásának köszönhetően a halas ételeken kívül kulturális, zenei és gyermekprogramok várják majd a kedves érdeklődőket. A haltermelés népszerűsítése érdekében 3 napig ingyenesen látogatható lesz a 24.000 literes óriásakvárium is, amiben a hazai tógazdasági halfajok kerülnek bemutatásra. A halon kívül vadételeket is lehet majd kóstolni a három napos programon. A rendezvényre új receptfüzetekkel és rengeteg halpéntekes meglepetéssel készül a szakmaközi szervezet. A szombati napon a Gébárti-tavon ingyenes ifjúsági horgászversenyt is rendeznek. 

A BELÉPÉS DÍJTALAN!

Kategóriák:

  • Dunai jellegű halászlé
  • Tisza-Körösi jellegű halászlé
  • Egyéb halétel 
  •  

    További információk:

    Kísérő programok

    Web

    Facebook-esemény

    (Forrás: MA-HAL)

    Címlapkép: Getty Images
    NEKED AJÁNLJUK
    CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
    KONFERENCIA
    AgroFuture 2024
    Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
    AgroFood 2024
    Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
    Vállalati Energiamenedzsment 2024
    Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
    Agrárium 2024
    Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!