2024. április 27. szombat Zita

Ne feledje! Már csak néhány nap van a válságtámogatási kérelem beadására

Agro Napló
A tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításához kapcsolódó válságtámogatási kérelmeket a Magyar Államkincstár elektronikus űrlapján legkésőbb 2022. november 2-án 23:59:59-ig lehet benyújtani.

Mint ismeretes a tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatásáról szóló 74/2016. (XI. 29.) FM rendelet alapján a juh- és kecskeágazat termelési hatékonyságának növelése érdekében apaállatok esetén az állattartók a tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állítására 2022. október 1. és október 31. közötti időszakban kizárólag vissza nem térítendő válságtámogatást vehetnek igénybe.

A válságtámogatási kérelem az ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon

2022. október 1. 00:00:00 és 2022. október 31. 23:59:59 között

az Elektronikus kérelemkezelés → Piaci Intézkedések → Válságtámogatás → Válságtámogatás – Tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának támogatása menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.

Felhívjuk a figyelmet azonban arra, hogy a kérelem benyújtás végső határidejének napja ‒ 2022. október 31-e ‒ a Kincstárnál munkaszüneti nap, ezért a kérelmeket legkésőbb 2022. november 2-án 23:59:59-ig lehet benyújtani. A benyújtásra vonatkozó határidő jogvesztő!

– értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből az Agro Napló.

Egy tenyészkos vagy tenyészbak után csak a tenyésztésbe állítást követő első támogatási kérelem benyújtási időszakban és csak egy alkalommal igényelhető támogatás!

A támogatáshoz kapcsolódó korábbi ‒ további információkat tartalmazó ‒ cikk itt, a támogatás igénybevételéhez kapcsolódó Kincstári közlemény megjelenéséről szóló cikk pedig itt érhető el.

 

(Forrás: NAK)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!