2024. április 27. szombat Zita

Figyelem! Több ponton is módosult a Tanyafejlesztési pályázat

Agro Napló
Továbbra is cél, hogy folyamatosan lehetőséget biztosítsanak a tanyákon élők és gazdálkodók életminőségének és helyzetének javítására, azonban érdemes figyelni a benyújtáskor.

A Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései című (VP6-7.2.1.4-17) felhívás több ponton módosult, az alábbiak szerint:

  • A támogatás összegemódosításra került az 1. célterület esetében – a háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztések természetes személyek számára. Az eddig igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 6,2 millió forint helyett maximum 7,8 millió forint
  • Törlésre került a „de legkésőbb 2025. június 30.” a projekt végrehajtásárarendelkezésre álló időre és az elszámolhatóságra vonatkozóan.
  • Négy újabb benyújtási szakasszal egészült ki atámogatási kérelem benyújtásának határideje, így legkésőbb 2023. október 1. napjáig van lehetőség a benyújtásra. A szakaszzárások a következők: 2023. május 8, 2023. június 5., július 3., 2023. augusztus 7., 2023. szeptember 4., és 2023. október 1.
  • Az elszámolható költségek tanyánként – a támogatási összeg felső határa tevékenységek szerint:

Maximum 6 millió forint:

  • háztartási léptékű szennyvízkezelést, tisztítást, ivóvízellátást szolgáló rendszer kiépítése,
  • háztartási léptékű hálózatra kapcsolt villamos energia rendszer kiépítése.

Maximum 7,8 millió forint:

  • háztartási léptékű szigetüzemű rendszer kiépítése.

Megújuló energiát tartalmazó berendezés kiépítése esetén: a tervezett berendezés teljesítménye alapján maximum 550 000 Ft/kW támogatás igényelhető. A berendezés teljesítményeként a napelemek névleges teljesítményének összegét szükséges figyelembe venni – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleményéből az Agro Napló.

A pályázati felhívás részletei itt megtalálhatóak.

(Forrás: NAK)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Emelt támogatások a tanyákon élőknek!

Emelt támogatások a tanyákon élőknek!

Az Agrárminisztérium által meghirdetett „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című pályá...

Már pályázhatnak a falusi kisboltok

Már pályázhatnak a falusi kisboltok

A Magyar Falu program keretében 1–3 millió forintos támogatásra pályázhatnak a kistelepülési élelmiszerüzletek a megnövekedett költségeikhez történő h...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!