Már elérhetők az agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázat eredményei!

Agro Napló
Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az agráriumot népszerűsítő kiadványok és rendezvények, valamint a szervezetek nemzetközi képviseletét biztosító kapcsolatépítések száma.

Ezek által a mezőgazdaságban és az agrárágazat területén tevékenykedő ágazati civil szervezetek az Agrárminisztérium által is kiemelten fontosnak tartott feladatokat tudnak átvenni, valamint kiemelt szerepet vállalni abban, hogy teljesüljenek az agrárágazati célkitűzések.

A tárca ehhez kíván hatékony segítséget nyújtani az agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázatával, amelynek köszönhetően a rendelkezésre álló 50 millió forint keretösszegből 41 civil szervezet tervezett programja valósulhat meg – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

A 2023. évi pályázati felhívásra 167 szervezet nyújtotta be pályázati dokumentációját. Ennek eredményeként a 167 pályázatból 142 darab felelt meg a formai előértékelésnek. A tartalmi értékelésre befogadott pályázatok közül 41 civil szervezet részesül támogatásban. A nyertesek átlagosan egymillió-kétszázezer forintot kapnak a 2023. évben megvalósítandó szakmai, valamint a tárca célkitűzéseihez is illeszkedő projektjeik megvalósításához.

A pályázati döntés itt érhető el.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!