Öt Oscar-díjat is elhoztak a magyar élelmiszerek

Agro Napló
Örömteli hír, hogy a Great Taste Awards versenyen a magyar élelmiszertermékek közül 3 csillagot, így „Fine Food Oscar”-díjat idén 5 magyar különlegesség is kiérdemelte – nyilatkozta Feldman Zsolt.
Fotó: Nativus Kft.

A mezőgazdaságért felelős államtitkár közösségi oldalán osztotta meg az örömteli hírt. A Rubin szegedi fűszerpaprika két őrleménye, a Váraljai Családi Gazdaság akácméze, a Nativus Kft. szarvas csípős szalámija és a Natur Press Kft. Bagoila hidegen sajtolt tökmagolaja lettek a nyertesek – értesült az Agro Napló.

A magyar termékek számára megítélt 116 érem (5 darab 3 csillagos, 40 darab 2 csillagos és 71 darab 1 csillagos termék) méltó elismerése a magyar élelmiszert előállító termelőknek, feldolgozóknak és munkájukat, értékesítésüket segítő szakembereknek, erősítik a magyar minőségi élelmiszer iránti bizalmat.

A Great Taste Awards a fine food világ legismertebb és legelismertebb versenye, melyet 1994-ben alapítottak Londonban. A GTA 3 csillagot a „Fine Food Oscar”-ként szokták említeni; a három csillag az „Exquisite” (Kiváló), a 2 csillag az „Outstanding” (Kiemelkedő), míg az 1 csillag a „Delicious” (Nagyszerű) kategóriákba sorolt termékeket jelöli.

További információk: https://greattasteawards.co.uk/results

(Forrás: Facebook/Feldman Zsolt)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez most nagyon meggy!

Ez most nagyon meggy!

„Ez most nagyon meggy!” mottóval indított meggyfogyasztást ösztönző kampányt az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC) – jelentetté...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!