2024. augusztus 15. csütörtök Mária

FELLA szálastakarmány betakarítógépek<BR>

Agro Napló
A kiváló mûszaki tartalommal és tetszetõs külalakkal bíró FELLA szálastakarmány betakarító gépcsalád a kaszálás, a rendterítés és rendképzés terén a kisgazdálkodóktól a nagyüzemekig mindenki számára profi megoldást nyújt, széleskörû gépválasztékával. A gépeket MEGAZET KFT (Veszprém) importálja és forgalmazza.
A FELLA szálastakarmány betakarítógépek 8 évtizede meghatározó piaci szereplők. A folyamatos fejlesztésekben jelentős részt vállaltak világszerte azok a gazdák, akik tapasztalataikkal, ötletükkel segítették elő az állandó technikai megújulást.
A FELLA termékekkel a vásárlók robosztus munkára alkalmas, precízen megépített eszközt kapnak. Ez a jól áttekinthető, szervizbarát, kis alkatrészigényû konstrukció jó befektetést ígér üzemeltetője számára. Hogy ez valóban így legyen, erről gondoskodik egy felkészült tervezőgárda, a minden fázisra kiterjedő minőségvizsgálat a precíz gyártástechnológia és a lelkiismeretes szervizszolgáltatás.
A fûkaszák hagyományos forgódobos és tárcsás kivitelben készülnek.
A forgódobos fûkaszák függesztett kivitelûek. A hátsó függesztésû kaszák munkaszélessége 165 cm-től 220 cm-ig terjed. A legkisebb kivételével valamennyi felszerelhető fokozatmentes vágásmagasság állítóval és száradást elősegítő szársértővel csakúgy, mint a frontfüggesztésû kaszák (2,20 m – 3,05 m).
A frontkaszák újdonsága a lengő vonópados felfüggesztés, amelyen a kasza a vonókeret mögött helyezkedik el, és a keret húzza maga után a fûkaszát. A lengő vonópad könnyedén követi a talajegyenlőtlenségeket, kíméli a mezőt, a traktort és a kaszát egyaránt.
A tárcsás kaszák készülnek: - hátsó 3 pont függesztésû 1,65 – 3,50 m
- frontfüggesztésû 2,55 – 3,00 m
- vontatott 3,00 – 4,00 m kivitelben.
A FELLA 2002-es újdonsága a megacut termékcsoport, mely frontkasza és vontatott kasza kétoldali kombinációval egyszerre 10,34 m kaszálási szélességet eredményezhet, amely jelenleg a világon a legnagyobb kaszálási munkaszélesség.
A FELLA „effective” conditioner szársértők
- a KC jelû fogas rotoros (fûfélékhez) 2,10 m - 3.20 m
- az RC jelû gumihengeres (pillangósokhoz) 2,00 m - 3,00 m
jól illeszkednek a védőburkolat képezte keretbe, de önállóan is alkalmazhatók.
Rendkezelők
A FELLA 4 m-től – 12,7 m munkaszélességig gyárt rendkezelőket, könnyû függesztett és vontatott kivitelben, mechanikus illetve hidraulikus mûködtetéssel. A jól megválasztott rendterítő szembe forgó rotor párjai egy-egy rendet vesznek kezelésbe. A szórási szög több fokozatban beállítható, a szélső rotorok szükség esetén kiemelhetők és rögzíthetők az automatikus hajtáslekapcsolás mellett. A gép a traktorból vezérelhető.
Rendsodrók
Az egy rotoros rendsodrók 4,5 m munkaszélességet képesek befogni. A nagyteljesítményû két-, és négy rotoros gépek vontatott üzemeltetésûek. Ezek közül választható a középen egy rend, az oldalt egy rend, illetve a két rend képzésére alkalmas típus. Az új megaswad program négy sodró rotoros gépei már 12,50 m munkaszélességet képesek felölelni.
A zárt hajtómû 8 – 10 – 12 sodró rudat hajt, melyeken 3 vagy négy rugó pár helyezkedik el.
A vezérlőpálya beállításával és a sodrórugók magasságállításával beszabályozható a megfelelő rendképzés bármilyen takarmányhozamnál. A FELLA gépek nagy előnye egyszerû de kitûnő konstrukciója, megbízható mûködése, rendkívül alacsony vonóerő igénye, és versenyképes ára.

Drexler János
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?