Korszerû AGIP kenõanyagok a mezõgazdaság számára

Agro Napló
Az Agip kenõanyagai már közel 30 éve ismertek és elismertek Magyarországon. Ez fõként annak köszönhetõ, hogy az Agip olajok már a kezdetektõl fogva egyaránt kiszolgálták a legkorszerûbb, csúcsminõséget kívánó és a korosabb géppark igényeit is. Ez a hosszantartó törekvés oda vezetett, hogy ma az Agip a magyarországi kenõanyag piac második legnagyobb forgalmú márkája. A haszongépjármû motorolajok vonatkozásában az Agip SIGMA termékcsalád vált meghatározóvá, amely az igényeket minden tekintetben lefedi. A választékot a többcélúan használható mezõgazdasági kenõanyagok és széles palettájú kenõzsír, hajtómûolaj és hidraulikaolaj kínálat teszik teljessé. Az Agip kenõanyag választékára az a jellemzõ, hogy egyaránt kedvezõ áron kínálja a gépekhez a csúcsszínvonalú és hagyományos termékeket is.
A korszerû traktorok, kombájnok és más erőgépek a legmodernebb, nagyon alacsony károsanyag kibocsátású motorokkal készülnek, extra élettartamú, kiváló motortisztaságot nyújtó motorolajat igényelnek. Az Agip csúcstermékei, a teljesen szinetikus AGIP SIGMA ULTRA TFE SAE 10W-40 és jelentősen megújult, átformulázott AGIP SIGMA TFE SAE 10W-40 ezekhez a legkorszerûbb, nagy teljesítményû dízelmotorokhoz kiválóak.



Sajátosság, hogy az európai erőforrások mellett gyakran találkozunk korszerû, amerikai eredetû motorokkal is a traktorokban, arató -cséplőgépekben egyaránt; az új AGIP SIGMA TFE SAE 10W-40 és AGIP SIGMA TRUCK SAE 15W-40 ezt a magasan fejlett kategóriát szolgálják. A nagyteljesítményû, nem új dízelpark túlnyomó részének továbbra is a leggazdaságosabb választás az AGIP SIGMA TURBO SAE 15W-40.



Korszerû mezőgazdasági és más erőgépek esetében ajánlott a többcélú, univerzális kenőanyagok használata. Elsőként a szupertraktor olajokat kell megemlíteni, az AGIP SUPERTRACTOR UNIVERSAL többfokozatú, két változatban is kapható. Hasonló célt szolgál az erőátviteli rendszerek (hajtómûvek és hidraulikák) kenésére alkalmas AGIP ROTRA JD/F többcélú, erőátviteli kenőanyag is. Mindkét univerzális terméktípus alkalmas nedves fékes erőgépekhez és vontatókhoz is.



Külön kategóriát képeznek azok a korosabb gépek (teherautók, traktorok, stb), amelyek többfokozatú olajjal járnak. Az AGIP SIGMA MULTI AGRO SAE 20W-50 alkalmazása a nem új dízelmotorokban nagyon előnyös, a legnagyobb melegekben is megbízható kenést nyújt és kedvezően visszaszorítja az olajfogyasztást is. A jól ismert AGIP DIESEL SIGMA MULTIGRADE SAE 15W-40 is tovább fejlődött, ugyancsak növelt motortisztaságot nyújt. A szívó-, vagy turbódízel motorral, évszakosan (kampányszerûen) dolgozó, már nem fiatal gépeknek ugyancsak jó minőségû és gazdaságos olajra van szükségük. Optimális üzemeléshez a kedvező árú, egyfokozatú DIESEL SIGMA választék ezeknek ajánlható.



A jól ismert AGIP OSO hidraulika olajok ISO 32, 46 és 68-as viszkozitású tagjai is természetesen rendelkezésre állnak, amíg az erőátvitelben - hajtómûvekhez - az AGIP ROTRA termékcsalád nyújt teljes kínálatot. Kenőzsírokban is széles választékot kínál az Agip, a normál felhasználásokra kiváló, többcélú Agip GR MU/EP család mellett elsősorban a kiváló korrózió- és vízállóságú AGIP AUTOL TOP 2000-re érdemes felfigyelni.



Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?