Magyar Iparszövetség Oktatási Központ

Agro Napló
A Magyar Iparszövetség Oktatási Központ (MIOK) az elsõ az oktatási intézmények között, amely valamennyi tevékenységére és telephelyére megkapta a jelenleg legmagasabb, ISO 9001:2000 szabvány elõírásainak megfelelõ minõsítést.
A Magyar Iparszövetség Oktatási Központ Pécsi kirendeltsége Baranya, Somogy és Tolna megyében 10 éve képviseli az Oktatási Központ és Alapítványa tartalmi programjában, minőségi követelményeiben és szervezeti rendjében meghatározott feladatokat.

Legfőbb célja a magas színvonalú szolgáltatás nyújtásával megfelelni a megrendelők igényeinek a minőség, az ár és a határidők vonatkozásában.

Fő tevékenysége 5 körre bontható.
Kft. kereteken belül mûködik a felnőttek szakmai képzése, át és továbbképzése a megyék belátható és feltételezett munkaerőigényéhez, vállalkozói és őstermelői lehetőségeihez igazodva. Tanfolyamaikon egészségügyi, idegenforgalmi, kereskedelmi, nyelvi és vendéglátó képzés folyik, de szerveznek a kézmûves és egyéb, szolgáltatásokhoz kapcsolódó, valamint mûvészeti jellegû szakmákban is oktatást. Újdonság a különböző tréningek igény szerinti megjelenése.

A Termelőiskolában a hátrányos helyzetû fiatal munkanélküliek szakképzéssel összekapcsolt átmeneti foglalkoztatása zajlik.

A MIOK József Nádor Szakképző Iskola pécsi tagozatának fő tevékenysége a kézmûves szakma köré csoportosul, de további lehetőségek is rendelkezésre állnak a fiatalok nappali, iskolarendszerû képzésében. Tanulhatnak kereskedelmi, vendéglátó szakmát is.

2002. áprilisában adták át Pécs-Üszögpusztán a felújított Batthyány Kastélyszállót. A kéthektáros őspark területén álló mûemlék épületegyüttes konferencia lehetőségein és szállodai funkcióján kívül tankonyha, tanszálló és tanétterem is.

A legújabb intézmény, a Grundsuli a szakmával és 10 osztálynál magasabb végzettséggel nem rendelkező, 25 évét be nem töltött fiatalokat segíti, egyéni képességeiknek, adottságaiknak és körülményeiknek megfelelően keres számukra iskolarendszert vagy képzést szakmaszerzéshez.

A kirendeltség munkája és kínálata után érdeklődők Pécsett, az Apáczai Csere János körtér 1. szám alatt, vagy a 06-72-444-278-as telefonszámon kaphatnak bővebb tájékoztatást.
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?