2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Ne termeljen repcét...

Agro Napló
...az, aki már a tervezés idõszakában úgy gondolja, hogy „majd lesz belõle valami”! A gazdaságos repcetermesztés feltétele a magas színvonalú, elõre megtervezett termesztéstechnológia, okszerû, jól irányított növényvédelemmel.
A szigorú technológia betartásával – és tegyük hozzá: egy kis szerencsével – a repce hálás nővénnyé válik, nem csak a magas termésével, de talajra gyakorolt kedvező hatásával is (a gabona legjobb előveteménye!).



Az alábbiakban néhány a repce tápanyagellátásában és növényvédelmében használható termékre szeretném felhívni a figyelmet. Okszerû használatukkal a jövedelmező 3-4 tonnás termés a cél, melynek elérésére a tőlünk telhető legtöbbet megtettük.



A termék nevehatóanyagafelhasználása
CLIOPHAR 300 SL klopiralid Posztemergens gyomirtás évelő (pl. acat) és magról­kelő kétszikû gyomok ellen.
TARGA SUPER quizalofop-p-etil Posztemergens gyomirtás magrólkelő és évelő egyszikû gyomok ellen (pl. gabona árvakelés).
NAPROGUARD napropamid Vetés előtt bedolgozva, vagy vetés után, kelés előtt használható gyomirtó szer magrólkelő egy- és kétszikû gyomok ellen.
ALPHAGUARD 10 EC alfametrin Rovarölő szer szárormányos, becőormányos, fénybogár ellen.
POLYBÓR 140 bór Bór levéltrágyázásra koratavasztól a virágzás végéig.
ATONIK nitroguajakol és nitrofenolok Kondícionáló és termésnövelő. Felhasználható tél végén, illetve a szárbaindulás és a virágzás vége között.
TENZOL etoxilált zsíramin Speciális adalékanyag a növényvédő szerek hatékonyságának növelésére. Hatékonyabb deszikká­lásra.
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?