2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

ECOLAB teljes körű higiéniai megoldás - Látogatóban a Hunland Dairy Kft-nél

Agro Napló
Ezen a telephelyen a vezető Csala Antal, aki a Hunland Kft-nél 9 éve dolgozik. Valójában nem az állattenyésztés az eredeti szakmája. Kezdetben biztonságtechnikai szakember szerepét töltötte be, majd műszakvezetői beosztásba került. Az elmúlt 4 évben pedig már telepvezetőként dolgozik. A cég kimondottan a kereskedelemre épül az összes cégcsoportjával együtt, ezért ez egy egyedi eset, ami nem hasonlítható más telepekhez.

Ez a tejelő tehenészet 1178 db. Holstein-fríz fajtájú tehénből áll, ebből 1018 db-ot fejnek napi 3 alkalommal, 34 l -es fejési átlaggal. A telep 30 embernek ad munkát. A cég növénytermesztését saját berkein belül végzi, a tejet pedig közös cégük, a Milktraider Kft. szállítja és értékesíti. 2004 óta a Hunland Trade Kft. tulajdonosa Jos Janssen ügyvezető igazgató, és attól kezdve a Hunland Dairy Kft. tulajdonában van a telep. Azóta folyamatos fejlesztések vannak. Többek között az istállók bővítése, és újak építése is. 2009-ben kezdték meg a fejést az új fejőházukban, amely egy 2×20 férőhelyes Paralel típusú.

 

Mióta ismeri az Ecolabot?

5 éve ismerkedett meg a cégünkkel, és azóta folyamatosan használja a termékeinket. A teljes tőgyápolásban, az Ecolab által forgalmazott termékeket részesíti előnyben. Itt két terméket is megemlíthetünk. A tőgy előfürösztésére a prémium termékeinket felváltva használja, ami jelen esetben az Oxy Foam D, és a Tergicid. Ezek a termékek habosodó készítmények, amelyeknek minimális fogyásával és professzionális tisztító-, ápoló-, és fertőtlenítő hatásával nagyon meg vannak elégedve. A száraz előkészítésnél alkalmazzák a tőgytörlő papírunkat, ami 3 rétegű, gazdaságos, jól használható, egyszerűen téphető a perforációmentén, és nem mállik el a törléskor. Próbált már a konkurenciák termékeiből, de összességében drágábbnak és a minőségben is gyengébbeknek bizonyultak. Hasonló habosításos technika már volt korábban is, tehát nem okozott problémát ennek alkalmazása. A telepen a szomatikus sejtszám hosszú ideje 280.000-300.000 között van.

A tőgy utókezelésére az Io-Shield D-t (ami hártyát képez a tőgybimbón), és a Jet Shieldet (ami kétkomponensű klórdioxidos termék) felváltva használják. A Jet Shield-del nyári időszakban tökéletes eredményeket értek el. Korábban egykomponensű terméket használtak, így erre kicsivel jobban oda kellett figyelni, de aztán hamar kiderült, hogy nem jelentett gondot az alkalmazása. Kipróbáltak már egyéb más termékünket is, többek között a légyriasztó hatású Film Utile D-t is. A jó eredmények születésében több dolog is szerepet játszik, de egy biztos, hogy a szomatikus sejtszám alsó határon tartásában véleménye szerint nagy szerepe volt a jól megválasztott tőgykezelésnek. A fejőházi technológiába tökéletesen beleillik, és működik az Ecolab technológia.


A paták kezelésére a Kovex rendszerünket is használják, melyen keresztül a Kovex foam base, és Kovex foam activátor vegyszereinket habosítják. E mellett évente 2 alkalommal állományszintű körmözés valósul meg, és a telepen saját körmözéssel is folyamatosan karbantartják az állományt.

1,5 éve használják a fejőházban tisztításra és fertőtlenítésre a Chlorasept D-t és Acidoklar nevű készítményeinket a tartályok, illetve a csővezetékek, fejőberendezések mosatására.. A szerek hatékonyságát az is bizonyítja, hogy sosem volt még csíraszám probléma. A felület-tisztításnál magasnyomású berendezéssel juttatjuk ki a tisztítószert hab formájában, majd ezt követően leöblítik. A felületek épek, és folyamatosan tiszták. Ez a takarítási technika a 2 fejés között gyorsan megoldja a tisztítási-, fertőtlenítési problémákat és gazdaságilag is megfelelő a vegyszerek ára.

Mi a véleménye cégünkről?

Elégedettségének adott hangot, és biztosított arról, hogy a hosszú távú együttműködésnek ez az oka.

Hivatalos forgalmazó:

Animal-Hygiene Kft.


Fax: +36 78 426251

Kiss Attila: +36-30-229-6794

Molnár Helén: +36-30-952-9678

Molnár Bettina: +36-30-334-2592

Ecolab-Hygiene Kft.

139 Budapest

Váci út 81-83. sz. 8. em. (Center Point II)

Tel: +36 1886-1315

Fax: +36 1886-1320

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!