Szentlõrinc-Ormánság Takarékszövetkezet

Agro Napló
Ha valaki három évvel ezelõtt nekiszegezi a kérdést a baranyai Szentlõrincen dr. Gács Tivadarnak a takarékszövetkezet vezetõjének, milyennek képzeli el a 2000. évet, aligha kapott volna kielégítõ választ. Ugyanis éppen 1997 nyarán egyesült a Szentlõrinci- és a Sellye központtal mûködõ Ormánsági Takarékszövetkezet.

Az évekkel ezelőtt feltett kérdésre, ma már világos választ ad a Szentlőrinc-Ormánság TKSZ elnök-ügyvezető igazgatója. Mégpedig azért, mert az elmúlt esztendők sikertörténetről szólnak. Olyannyira, hogy a takarékszövetkezet tervei között már szerepel a 4 milliárdos mérlegfőösszeg és a 3 milliárd 800 milliós betétállomány elérése. Nem is olyan rég ez még álom volt...

De arról se feledkezzünk meg, hogy az egyesüléssel nemcsak egy versenyképes, tőkeerős szövetkezeti pénzintézet jött létre, hanem jól jártak az intézmény mûködési körzetében lakó ügyfelek, tagok is. A takarékszövetkezet ugyanis a korábbinál színvonalasabb, sokoldalúbb szolgáltatással áll ügyfelei rendelkezésére. És éppen az elmúlt évek eredményei alapján megteremtődtek a feltételek a további fejlődésre. Hamarosan megkezdődik – várhatóan az ősszel – a világszínvonalú BOSS kisbanki ügyviteli rendszer bevezetése, így 2001- től olyan nívós szolgáltatásban részesülnek majd a vállalkozók, önkormányzatok, ügyfelek, mintha a baranyai megyeszékhelyen valamelyik nagy kereskedelmi banknál vezetnék számlájukat.

Nem véletlen, hogy a megyében sikeres takarékszövetkezeti vezetőként tartják számon dr. Gács Tivadart. Ám a dicséretet nyomban elhárítja a tapasztalt pénzügyi vezető, mondván: a siker titka, hogy olyan kitûnő segítői vannak, mint helyettese Kukucska Péterné, Nagy Ferecné főkönyvelő, Bátor Lászlóné területi igazgató, de a kirendeltség-vezetők is értik a dolgukat, az egyesüléssel, az új stratégia kidolgozásával ők is megújultak.

A Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet ma már a gyarapodó polgár bankja. Nagyobb kirendeltséggel Pécs, Szentlőrinc, Sellye, Vajszló mellett még 11 településen Baksán, Bükkösdön, Bicsérden, Drávafokon, Görcsönyben, Drávasztárán, Felsőszentmártonban, Kővágószőlősön, Nagypeterden, Pellérden és Szabadszentkirályon várják ügyfeleiket, akiknek száma folyamatosan gyarapodik. Mindez annak a bizonyítéka, hogy van igény a TKSZ szolgáltatásaira. Itt szó van a lakossági folyószámla-vezetésről, bankkártya-szolgáltatásról, vállalkozói- és devizaszámla-vezetésről, valutaváltásról, értékpapír-forgalmazásról. Kedvező kamatokkal kínálják a betételhelyezés lehetőségét, hitelt folyósítanak a lakosságnak és vállalkozóknak. Ez utóbbi az idei év első felében igencsak megugrott, hiszen elérte a másfélmilliárd forintot.

Érdemes megemlíteni, hogy a takarékszövetkezet a megye egyik legnagyobb mezőgazdasági hitelkihelyező pénzintézete, még a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium elismerését is kivívták Radnóti Istvánnéval, a szentlőrinci kirendeltség vezetőjével az élen. A szentlőrinciek kellő gyakorlattal és tapasztalattal nyújtanak támogatást a mezőgazdasági termelés költségeinek és forgóeszköz szükségleteinek előteremtéséhez.

Befejezésül elmondhatjuk, a takarékszövetkezet leghatékonyabban mûködő kirendeltsége Pécsett, a Hungária út és a Petőfi utca sarkán, forgalmas helyen végzi tevékenységét.

A korszerûen berendezett kirendeltség Márton Illés Attiláné vezetésével, kihasználva a nagyváros adta lehetőségeket, dinamikus fejlődést mutat mind a betét- és hitelállomány nagysága, mind a szolgáltatás sokszínûsége tekintetében.

A kisbanki szoftverrendszer bevezetésével a takarékszövetkezet Pécsett is erősíteni tudja pozícióját, szélesítheti ügyfélkörét, ezzel együtt jövedelemtermelő képességét.

(PR)

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?