2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Változott-e és mikortól lépett hatályba a tehéntej minõséghez kötött támogatása?

Agro Napló
A tehéntej minõséghez kötött támogatásáról szóló március 19-i rendeletet az agrárminiszter május 11-i hatállyal módosította azzal, hogy rendelkezéseit 2001. április 15-tõl kell alkalmazni. Ennek lényege, hogy a 2001. évben a feldolgozó az MSZ 3698 szabvány szerint extrának minõsített tejre, a termelõtõl történt felvásárlás után literenként 6,30 Ft minõségjavítási támogatást igényelhet.

Az illetékes adóhatóságtól beérkezett intervenciós támogatás összegét a feldolgozó köteles 5 munkanapon belül a termelő részére átutalni.

Ezzel egyidejûleg rendelkezés született arra vonatkozóan is, hogy 2001. évben az extrának minősített tej irányára 67,20 Ft/liter + ÁFA, amely nem tartalmazza a minőségjavítási támogatást.

Amennyiben a tej zsírtartalma 3,6 %-tól, a fehérje tartalma pedig 3,25 %-tól eltér, az árat a zsír esetén 350 Ft/kg-al, a fehérje esetén 700 Ft/kg-al korrigálni kell, hiány esetén pedig korrigálni lehet.

V.G.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hódít a szermaradvány mentes jelölés

Hódít a szermaradvány mentes jelölés

Egy felmérés szerint a franciák 79 százaléka úgy véli, hogy az élelmiszerek árthatnak az egészségüknek. Ez csak tovább ösztönözte, hogy az egyik legna...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!