Sajtüzem a rábaközben

Agro Napló
Kapuváron a Hanság szívében immáron kilenc éve mûködik Cserpes István egyéni vállalkozó tejüzeme. Az üzemet gyakorlatilag a semmibõl hozta létre a tulajdonos és kollégája – mindketten tejipari szakemberek – a várasban felvásárolt napi 1.000 l tej feldolgozására alapozva. A kezdeti nehézségek leküzdése után – folyamatos fejlõdésük eredményeképp – jelenleg az üzem napi 12.000 l tej, és jelentõs mennyiségû savó feldolgozására képes. Termékeik jobbára éttermek, pizzériák, pékBégek, cukrászüzemek kiszolgálására készülnek.
Erre a piacra készítenek:
-óvári sajtot
-tejszínt
-tejfölt
-rikotta túrót
-félzsíros tehéntúrót.
Készítenek még:
-fonottka natúr
-fonottka füstölt
-csemege
-mozarella
-ízesített és natúr gomolya sajtot.
A vállalkozás tisztességes és jól fizető partnere a környék tejes gazdáinak, gazdaságainak.
Az elmúlt években fokozott érdeklődés tapasztalható a juh és kecske termékek iránt. Ezen igényt kielégítendő a vállalkozás kiterjesztette tevékenységét a juh és kecsketej feldolgozására.
Az üzem kiváló minőségû sajtjai több országos díjat nyertek az elmúlt években.
A tulajdonos a megnövekedett mennyiségi és minőségi igények kielégítése végett új üzem építésébe kezdett, amely európai színvonalú gyártást és termékminőséget tesz lehetővé.
Cserpes István
9330 Kapuvár, Deák F. u. 5. Tel.: (96) 243-225
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?