Lemken talajmûvelési és elmunkálási technika, amely kifizetõdik

Agro Napló
A talajmûvelés az üzemi költségek nagy hányadát teszik ki, éppen ezért döntõ szempont az, hogy milyen minõségben végezzük. A gyakorlati tapasztalatokra épített kutatások, a Lemken gépek munkaminõségét, biztonságos használatát és gazdasági eredményeit figyelembe véve, a nemzetközileg elismert vezetõ gépgyártók közé emeli. Ennek köszönhetõen az 1992,1993,1996 és a 2000 évi „Nemzetközi Szántóverseny” világbajnoki címét tudhatja magáénak.
A legmodernebb talajmûvelési technikák különféle kombinációi lehetővé teszik, hogy a Lemken munkagépekkel több munkamûveletet végezzünk egy menetben – Technika amely kifizetődik.



· SZÁNTÁSTECHNIKA

A vetőágykészítéshez és téli mélyszántáshoz ajánlott „Vari Diamant” típusú félig függesztett váltva forgató ekék és „Vari-Turmalin” félig függesztett ágyekék 5-9 fejes kivitelben bizonyítottan nagy területteljesítményt érnek el, lényegesen alacsonyabb üzemi költségek mellett. A munkaszélességük hidraulikus állítása a traktor vezetőfülkéjéből ekefejenként 30-55cm szélességek között történik. A gondmentes „non-stop szántás” érdekében, köves talajviszonyok között is, az automatikus túlterhelés elleni biztosítás gondoskodik.



· TARLÓELMUNKÁLÁS

A Lemken „Smaragd” szántóföldi kultivátor és a „Kompaktor” magágykészítő kombinátor rendszerbe foglalása – a „Gigant Smaragd” rendszerépítő vonókeret révén - rugalmas alkalmazási lehetőséget biztosít, csekély munkaszélesség méterre vetített költségnél. A sekély mûvelés, intenzív keverőmunka mellett biztosítja az elszórt gabonamagvak gyors kelését. 8-10 méteres munkaszélesség nagyüzemek részére ideális elmunkálási technikát kínál, mely hárompont függesztésein választható módon két szántóföldi kultivátor vagy két kompaktor vetőágykészítő kombinátor szerelhető fel 2 x 4 m-es munkaszélességgel. Így kiesnek pl. az előkészítési költségek egy további függesztő kerethez a magágykszítésnél. A munkagépek kisebb traktorokkal egyidejûleg külön-külön is alkalmazni lehet.



· MAGÁGYKÉSZÍTÉS

A „ Kompaktor” magágykészítő kombinátor technikája sokoldalú felhasználási lehetőséget jelent a felhasználóknak. 1. talajegyengetés, 2. talajlazítás, 3 rögtörés, 4 vissaztömörítés. Szemben a hagyományos vetőágykészítő munkamûveletekkel szemben, a kívánt munkaminőség a kompaktornál lényegesen kevesebb munkamenetben érhető el.



· VETÉSTECHNIKA

Lemken „Solitair” pneumatikus vetőgépek univerzálisan alkalmazhatóak a hagyományos és direktvetési eljárásokhoz. A gazdaságosság a vetőmag biztonságos és pontos adagolásban rejlik, amely minden feltétel között bizonyítottan megmutatkozik. A hidraulikus meghajtású ventilátor fokozatmentesen állítható. A vetőmag elosztó kúpok a magtartályon kívül – a vetősínek felett elhelyezkednek el. A kettős tárcsás csoroszlya és a mélységtartó kerekek kombinációja révén a vetőmag mindenütt pontosan, azonos mélységben kerül a talajba. Ez különösen a változó ellenállású talajokon előnyös. A vetőmagvak tömörítő kerekekkel való tömörítése ideális talajzárást és optimális vízhozzávezetést eredményez, amely erőteljes kelést és egyenletes gyökérképződést tesz lehetővé.

Az alacsonyan és kedvező súlypontban elhelyezett vetőmagtartály nagy térfogattal – nettó 2.300 liter – csekély emelőerőt igényel.



További információk ügyében a Raiffeisen Agrárház Kft munkatársai adnak felvilágosítást. Kedvező fizetési konstrukciók, szaktanácsadás, gyári garancia és alkatrészellátás ügyében forduljon a Technika üzletág munkatársaihoz a megadott címeken:

RAH Technika telephelyei:

8000 Székesfehérvár, Takarodó út 2. Tel: 22/ 312-047, 327-010 Fax: 22/ 310-422

9141 Ikrény-Lesvár, Tel: 96/741-054 Fax: 96/ 741-062

7100 Szekszárd, Páskum u. 2. Tel: 74/ 418-811 Fax: 74/ 416-628

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!