2024. május 3. péntek Tímea, Irma

BÜHLER - INNOVÁCIÓ EGY JOBB VILÁGÉRT

Agro Napló
A malomipari berendezéseivel, és azok fejlesztésében elismert svájci BÜHLER AG mára már a gabonafeldolgozás teljes technológiájára kínál megbízható technológiát. A konszern termékeibõl a malomipari berendezések mellett fontos megemlíteni a takarmánygyártás technológiájának gépeit, az olaj és biomassza-elõállítás egyes technológiáját, az optikai válogatás gépeit, az anyagmozgatás, terménytisztítás, terményszárítás és -tárolás gépeit, vagy az élelmiszer-elõállítás egyes berendezéseit, úgy mint csokoládégyártás, vagy tésztagyártás.

A sor messze nem teljes, de ezek közül most két divízió kerül bemutatásra. Az egyik a terményszárítás és kiszolgáló technológiája, a másik divízió az optikai válogatás.



2011 óta a Schmidt-Seeger tisztítógépek, szárítók és anyagmozgató berendezések BÜHLER néven kerülnek partnereinkhez. A tisztítógépek közül a TAS gépcsalád, melyből a legnagyobb számban kerül ki a BÜHLER németországi gyárából. Ezen gépek a 60 t/h teljesítménytől egészen a 250 t/h teljesítményig bizonyítottak a BÜHLER AG partnereinél. Az anyagmozgató berendezéseink szintén széles skálán elérhetők. A rédlerek, az elevátorok, a csigák 10 t/h teljesítménytől egészen 1200 t/h teljesítményig elérhetőek. A toronyszárítóira az igényeknek megfelelően 6 t/h-tól akár 90 t/h teljesítményig rendelkezik a BÜHLER referenciával a világ számos pontján.

 

Partnerei a között a 100–500 ha gazdálkodóktól kezdve a folyami és tengeri kikötők üzemeltetői is megtalálhatók.



A Bühler AG Sortex márkanevû optikai válogatógépei már 66 éve szolgálják a különböző piaci területeken jelen lévő partnerek igényeit. Számos válogatógép növeli a fagyasztóüzemek termékeinek minőségét, tisztítja a vetőmagokat a gyomok és idegen magvak válogatásával vagy akár szétválassza a különböző mûanyag darálékokat az újrahasznosításuk előtt. A legtöbb nyugat-európai és a nagyobb magyarországi malmok is Sortex válogatógépet alkalmaznak a búza egyes tisztítási fázisában, kiváltva ezzel a nagyobb vesztességgel mûködő triőr berendezést.



A Sortex válogatógépek szín és alak szerint képesek nagy felbontású kamerák segítségével válogatni az oda nem illő szemeket a termékáramból, így az átlag feletti végtermékminőség miatt nagyobb hasznot termelve a felhasználónak.



A kiterjedt szervizhálózat biztosítja az ügyfeleknek a minimális állásidőt és a maximális rendelkezésre állást.



A több mint 150 éves tapasztalat, és a különböző divíziókban elért elismerés arra ösztönzi a BÜHLER-t, hogy a piaci igényeket szem előtt tartva a csúcstechnológia felhasználásával hatékonyan, és teljes körûen szolgálja ki partnereit.

 

 


Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!