2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

VN MASTERSPRAY SZÁNTÓFÖLDI PERMETEZÕGÉPEK

Agro Napló
2013-ban a VOGEL-NOOT Magyarországon is igyekszik erõsíteni helyzetét a szántóföldi permetezõgépek piacán. A szükséges kitûnõ minõség adott ehhez, hiszen mintegy 5 éve már a cégcsoporthoz tartozik az egykori Holder cég németországi permetezõgép gyártó üzeme. Az átvétel óta, immár VOGEL-NOOT Spray Solutions néven friss lendületet vett a fejlesztés, amelynek elsõ jelei kettõ évvel ezelõtt kerültek szériagyártásba.  

Az idei évben a célunk, hogy a Nyugat-Európában már jól csengő MasterSpray nevet hazánkban is ismerté és elismerté tegyük. Ehhez a kitûnő minőségen felül verhetetlen árakat is biztosítunk:

 


 

 

Az akciós permetezőgépek ára igen kedvező, de ez nem mehet a minőség rovására! A munkagépek 2800, illetve 3600 literes polietilén tartállyal szereltek, a szórókeretek munkaszélessége 18, illetve 24 méter. A vegyszer továbbításáról hathengeres membránszivattyú gondoskodik, amely teljesítménye 256 l/min. A gép mûködését a Müller Elektronik által gyártott SprayLight monitor vezérli és ellenőrzi, így folyamatosan felügyelhető az aktuális szórásmennyiség, a haladási sebesség, a már lepermetezett terület nagysága, a kijuttatott összes folyadékmennyiség és az eltelt munkaidő. Szükség esetén a sebességarányos permetlé kijuttatását menet közben lehet változtatni.



A 290 literes tisztavizes tartály a piacon egyedülálló módon középen, a vegyszertartályba integráltan van elhelyezve, ami természetes hullámtörőként nagyfokú stabilitást kölcsönöz szállítás és munka közben. A vegyszerkeverés a tartály alján végigfutó perforált csővel történik, amely keverés intenzitása fokozatmentesen, a mindenkori kívánalmaknak megfelelően állítható.



Az akciós felszereltségû permetezőgépek ápolókerekei 12,4-R46 méretûek, amelyek nyomtávja 1500–2000mm között fokozatmentesen állítható. A gép legfontosabb felszereltségei közé tartozik még a vegyszerbemosó, a tartály belső öblítése és a közúti világítás.

 




 

 

Kajtár Zoltán, Beled

Tel.: 06-70/630-5225



„A VOGEL-NOOT Master Spray IN-280 vontatott permetezőgépet a jó ár-érték arány miatt választottam. Vásárlás előtt nagyon körbe kellett járnom a „piacot”, hogy a nekem legjobbat választhassam. Az Agro-Alfa Kft. több referenciahellyel is szolgált ahol már dolgoznak VOGEL-NOOT permetezők. Ezen cégek tulajdonosai is megerősítettek a döntésemben. Külsőre is megnyerő a gép, masszív váz, erős keret, jó súlyelosztás! A hátulra csukódó keret összecsukott állapotban is csillapított, tehát nem vagdalódzik. Szétnyitott állapotban a talajkövetése pedig kiváló! A menetarányos permetlé-kijuttatás még apró területeken is pontosan adagol, nem kell többletet beletennem a gépbe, hogy biztosan elég legyen. Kis területeknél figyelhető meg, hogy merev vonórúddal szerelve is milyen jól leköveti a traktor nyomát. Köszönhető ez a tengely traktorhoz való közelségének.



Az eltelt 4 szezon után is nagyon elégedett vagyok a VOGEL-NOOT permetezővel, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki jó áron magas minőségû permetezőt szeretne.”

 

 

Gelencsér Balázs, Pusztakovácsi

Tel.: 06-30/856-8536



„A döntéskor a legfontosabb az eszköz ár-érték aránya volt. Eddig összesen mintegy 800 hektárt dolgoztunk a géppel, teljes megelégedettséggel. A permetező beállítása egyszerû, könnyen átlátható. Gond nélkül kijuttattuk vele a folyékony mûtrágyát is. A teljesen elektromos vezérléssel a szakaszolás és a megfelelő permetlémennyiség kijuttatása könnyen kezelhető. A központi tisztavizes tartály a hullámtörésen kívül egy megfelelő súlyponttal stabilizálja a masinát és biztonságosabbá teszi a közlekedését.”

 

 

Koreny Gábor, SZIE Gödöllő, tanüzemvezető

Tel.: 06-30/567-0094



„A magyarországi agrár-felsőoktatás fellegvárában a hallgatók csak a legprofibb technikákkal találkozhatnak. Ennek a reményében vásároltuk meg a VOGEL-NOOT permetezőgépét, és az elmúlt három év meghibásodás nélküli használata bizonyította, döntésünk helyes volt annak idején. A MASTERSPRAY által képviselt permetezéstechnika tovább örökíti a cégről kialakult általános véleményt, amely szerint ezek a termékek elfogadható áron, a prémium kategóriát képviselik a mezőgépgyártás palettáján.



Az egyszerûségükben briliáns technikai megoldások, és a minőségi kidolgozás együtt szavatolják a gondtalan permetezést. Profi beszállítók – Lehler, TeeJet, Müller – profi minőség, profi háttér, elérhető áron. Mindaz, amit a VOGEL-NOOT-tól várhatunk!”

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A hónap takarónövénye: szudánifű

A hónap takarónövénye: szudánifű

A szudánifű (Sorghum sudanese) vékony szárú, dús levélzetű, jól bokrosodó, egyéves cirokféle. Zölden, silózva, szénaként és legelőként egyaránt haszno...

Adalékolás és fitotoxicitás

Adalékolás és fitotoxicitás

Sokszor apró dolgokon múlnak nagy eredmények, amelyek néha látszanak; a legtöbbször viszont nem! A gyomirtás két olyan szegmense kerül most terítékre,...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!