AGRITECO - egy olcsó, megbízható, mobil gabonaszárító

Agro Napló
Saját szárítókapacitás létrehozása elviselhetõ, gyorsan megtérülõ költséggel? Ráadásul céghitelbõl, finanszírozó bank bekapcsolása nélkül? A történet szép, de igaz. A Pannonagri Kft. szuper gazdaságos megoldást kínál elsõsorban kisebb gazdaságok részére.  



A 2009–2011-es időszakban sok új gabonaszárító berendezés létesült állami támogatással. Ezeket az általában 100 M Ft értéket meghaladó beruházásokat nagyobb, tőkeerősebb vállalkozások tudták megvalósítani. Azonban csak a pályázók mintegy háromnegyede élt a lehetőséggel, elsősorban a gazdálkodás bizonytalansága, kifeszített anyagi helyzet, saját erő hiánya miatt. Tehát jócskán van még szükség új gabonaszárítókra Magyarországon.



A Pannonagri Kft. már 2010-ben megkezdte a felkészülést a támogatás utáni időszakra. A helyzet megoldását egy olcsó, de megbízhatóan mûködő török–magyar együttmûködésben gyártott gépcsalád jelenti. A berendezések közül egy 10 t/h kapacitású szárítót 2012-ben kiváló eredményekkel teszteltünk. A gépről a következők mondhatóak el: a „hardver”, azaz a szárítótest és a mechanikus részek Törökországban készülnek, tekintettel arra, hogy a gyártás hasonlóan alacsony költséggel Magyarországon nem volna lehetséges. A „szoftver”, azaz az égőfej, az elektromos rendszer és a berendezés szabályozása magyarországi termék, tehát a szárító lelke hazánkban készül. A tesztelt berendezés befogadóképessége 22,5 t, égőfejének teljesítménye 2000 kW, 15 kW-os fûtőventilátorral és 11 kW-os hûtőventilátorral van felszerelve. Üzemi próbák során Egyházashollóson tavaly novemberben párás, ködös, csapadékos időjárásban 22%-ról 12%-ra történő kukoricaszárítás során 8,7 t/h teljesítményt értünk el, ami a standard 25%-ról 15%-ra történő szárításra vetítve meghaladja az óránként 10 tonnát.



A berendezés telepítése rendkívül gyors és egyszerû, amennyiben az elektromos- és gázcsatlakozási lehetőség rendelkezésre áll. A szárító elhelyezése nem kíván alapozást, egy sima térbetonra elhelyezhető, így telepítése rendkívül gazdaságos az épített toronyszárítókhoz hasonlítva.



Miért mondjuk, hogy ez a szárítótechnológia kisebb gazdaságok részére is elérhető? Nos, a berendezés ára 20 M Ft + áfa, amely magában foglalja a mûködőképes komplett szárítót, a személyzet betanítását a berendezés mûködtetésére, és 3 napos folyamatos helyszíni felügyeletet, ameddig ennek az egyszerû technikának a mûködtetése a helyszíni szakemberekben berögződik. Könnyû a matematika: mi éri meg jobban? Költségesen és sok esetben kétes elszámolással, veszteséggel bérben száríttatni, vagy kombájntól olcsón eladni a gabonát és hagyni, hogy a nyereség nagyobb része kereskedő cégeknél képződjön, vagy saját szárítókapacitás létrehozása elviselhető, gyorsan megtérülő költséggel? Reméljük, nagyon sok gazda fogja megtalálni a helyes választ erre a kérdésre.



A Pannonagri szakemberei ebben segítenek, bármely mûszaki, üzleti vagy pénzügyi kérdés felmerülése esetén készséggel állnak rendelkezésre. Hívásra meglátogatjuk Önt gazdaságában, felmérjük telephelyét, több alternatívában javaslatot, árajánlatot teszünk egy olcsó és megbízható szárítóüzem létesítésére. A finanszírozást céghitellel tudjuk megoldani, finanszírozó bank bekapcsolása nélkül.

 

 

AGRITECO - mobil gabonaszárító berendezés



Szupergazdaságos megoldás kisgazdaságok részére a Pannonagri Kft.-től, hosszú távú garanciákkal.

 

 


 





- Egyszerû, ötletes konstrukció, sokoldalú használhatóság.

- Széles teljesítménytartomány.

- Energiatakarékos és környezetbarát kivitel.

- Könnyû kezelhetőség és szervizelhetőség.

- Hihetetlenül kedvező költség/teljesítmény arány.

- 10 tonnás szárító akár 3 év alatt kifizethető 8 millió Ft + áfa éves törlesztéssel.

- A beruházás megvalósításához és a gép üzemeltetéséhez teljes támogatás és megbízható mûszaki háttér biztosítása a Pannonagri Kft. tapasztalt szakembereitől.

 





Petróczy László

06-30/956-3034


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!