Kipróbáltam a Python technológiai csomagot

Agro Napló
Riportalanyunk Hódmezõvásárhelyen él és gazdálkodik eredményesen. Növényvédõ szakmérnökként számos termelõvel tart fent napi kapcsolatot.

(N.T.) A munkámban megszoktam, hogy nap mint nap új problémákkal találkozom. A partnereim elvárják tőlem, hogy a felmerülő kérdéseikre legjobb tudásom szerint adjak választ. Ezt hitelesen csak akkor tehetem meg, ha naprakészen ismerem a legújabb technológiai megoldásokat.

 

 


 

 



A kukorica gyomirtásában a környékünkön a korai poszt technológiát tartom a legjobbnak. Örültem, hogy idén kipróbálhattam a PythonTM technológiai csomagot, mivel minden hatóanyagát (floraszulam, mezotrion, terbutilazin, dimetenamid-P) nagyon jónak tartom. A kísérletre kijelölt területen főleg kakaslábfû, muhar félék, csattanó maszlag, szerbtövis, libatop és disznóparéj fordultak elő nagyobb borítással. A gyomirtást 4 leveles kukoricában 4-6 leveles gyomok ellen végeztük el. Az üzemi kezelésre a korai poszt szegmens jelenlegi standard készítményét használtunk 0,4 l/ha dózisban.



A gyomirtás eredménye egyértelmûen bizonyította a Python helyét a korai poszt legjobbjai között: a területen lévő gyomokat 1 hét alatt elintézte, ráadásul a standard szerrel kezelt területet felül kellett kezelnünk kakaslábfû és csattanó maszlag miatt (12 000 + 4 000 Ft plusz-költséggel!!!), míg a Python-os terület szép tiszta még mindig. Az idei termésátlag elérte a 6 tonnát, ezzel a kukorica ebben az évben is az egyik legjövedelmezőbb növényünk lett.



Jövőre nyugodt szívvel fogom ajánlani partnereimnek a kukorica korai posztemergens gyomirtására a Python-os technológiai csomagot. Nagyon tetszett benne az, hogy a hasonló készítményektől eddig nem tapasztalt gyorsasággal, lényegében néhány nap alatt elintézte a gyomokat, köztük a komolyabb méretûeket is. Ahogyan pedig a mellette beállított standard készítményt idén megverte, az mutatja csak igazán, hogy mire képes!

Próbálja ki Ön is!



TM a Dow Chemical Company vagy a Dow leányvállalatának márkaneve

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hogyan tovább terbutilazin?

Hogyan tovább terbutilazin?

Az Európai Unió Bizottsága a 2021/824 (2021. 05. 21.) számú végrehajtási rendeletében módosította a terbutilazin hatóanyagra vonatkozó felhasználási e...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!