2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Projektzáró rendezvényt tartott a Metripond Plus Kft.

Agro Napló
Befejezéshez érkezett a Metripond Plus Kft. GOP-1.3.1-09/A-2010-0015 kutatás-fejlesztési projektje, amely alkalomból a cég 2012. november 16-án záró ünnepélyt rendezett a beszállítók, partnerek és a cég munkatársai részvételével. A jelenlévõket Molnár Sándor ügyvezetõ tájékoztatta a projekt megvalósításának egyes fontosabb állomásairól.  


 

 

Három éve jött az ötlet, hogy célszerû lenne egy olyan mobil berendezést létrehozni, amilyen jelenleg nincs a magyar piacon és a szemes termény felszedését, mérését, zsákba töltését, a zsák levarrását elvégzi, majd a zsákot a raklapozó helyre továbbítja. A hangsúly a mobilitásra lett helyezve, mely a terveket és a kivitelezést is meghatározta – hangsúlyozta az ügyvezető. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében lehetősége volt a cégnek pályázni és a sikeres pályázat eredményeként a fejlesztési költség felét támogatásként megnyerni. A fejlesztési munka 2011. februárjában kezdődött, majd a prototípus elkészült 2011. év végére. A tervezési és kivitelezési munka során folyamatos külső tanácsadók is segítették a munkát annak érdekében, hogy a berendezés a lehető legmegfelelőbb legyen. Az egyes funkcionális elemeit (pl. önjáró váz, felszedő szerkezet, zsákszájvarró, villamos vezérlőszekrény stb.) külső gyártóktól szerezték be. Fontos szempont volt, hogy minden beszállító magyarországi cég legyen, ezzel is segítve a hasonló cégeket.



A Mo-Zsák mobil mérleget hatékonyan és több platformon is bemutatta a cég – nyilatkozott Nyisztor Blanka marketingvezető. Úgy a szaksajtóban, mint internetes oldalakon, a cég honlapján, valamint ismertetőanyagok elkészítésével kívánták a piacnak bemutatni. Egy magyarországi és két romániai kiállításon is bemutatkozott a mobil mérleg és az újdonság nagy sikert aratott a szakma képviselőinél. A nagyszalontai (július 25.) és a hódmezővásárhelyi (október 4.) gépbemutatók pedig segítettek abban, hogy a kiszerelősort minden funkciójával együtt prezentálják, valamint ezekből a tapasztalatokból továbbfejlesszék a prototípust a jelenlegi, forgalomképes kivitelig. A komplett önjáró zsákoló berendezést – az egyes elemek funkciójának kiemelésével – Szabó Csaba tervezőmérnök mutatta be a meghívottaknak. Kiemelte azt, hogy a berendezés terményfelszedője seprûs csigás, mely lehetővé teszi a kíméletes, törésmentes termény felszedést. „Ezúton is szeretnénk megköszönni minden beszállítónknak, tanácsadónknak a segítséget és együttmûködést „ – zárta végül az eseményt az ügyvezető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!