Körbálázó mindenkinek

Agro Napló
A Krone, mint az egyik leginnovatívabb mezõgazdasági gépgyártó, számos újdonságot mutatott be az elmúlt két évben.

Körbálázó kínálatát szélesítette, ezzel minden gazdálkodó megtalálhatja a gazdaságának leginkább megfelelő Krone bálázót. A gépek fejlődnek, de a filozófia változatlan: „Az aratás rendben, akkor minden rendben.” A Krone bálázók „védjegye” a tömörítést végző „FOGÓS” rúdláncos elevátor, melynek koncepciója világszerte 35 éve bizonyítja kiválóságát, mind szilázs, széna, és szalma esetében. A probléma ismerős: a szalma, széna hosszan tartó szárazság után könnyen töredezetté válik, az ehhez párosodó 30°C feletti hőmérséklet tovább nehezíti a bálázást. A szilázs nedvességtartalma igen változékony lehet. Magas cukortartalmú termény esetén a ragadósság nehezíti a munkát. A Krone rúdláncos elevátor a nehézségek ellenére is kiválóan dolgozik. A végtelenítve körbefutó rúdláncos elevátor kimagasló tömörségû bálákat formál. A rendszer állandó bálamozgással dolgozik, még száraz és rövidszálú takarmány esetén is. Ehhez társul a kisebb törésveszteség, és az alacsony teljesítményigény.

 

Bellima

A Krone KR Classic Line utódjaként piacra kerülő, robosztus felépítésû, egyszerû és könnyen áttekinthető körbálázó. Megtervezésénél a karbantartási költségek csökkentése, a hosszú élettartam, az alacsony teljesítményigény volt a legfontosabb szempont. A fixkamrás körbálázó bálamérete 120x120 cm. A bálatömörítést rúdlánc végzi. A gép vezérlőpálya nélküli (EasyFlow) rendfelszedővel van szerelve. Alacsony teljesítményigénye miatt MTZ 50-nel is üzemeltethető.

A Krone Bellima F130 tökéletes választás annak a gazdának, akinek évente 2-4000 db tökéletes bálára van szüksége.

 


 

 

Round Pack

A Round Pack volt az elmúlt években, hazánkban a legelterjedtebb Krone bálázó. 1997-es megjelenése óta szinte változtatás nélkül gördül le a Krone spellei gyártósoráról. A szervizeseink által legkedveltebb Krone bálázó 195 cm-es (DIN 11220) horganyzott rendfelszedővel, és rúdláncos tömörítő rendszerrel van szerelve. A rendfelszedő, és a bálakamra között folyamatos anyagáramot szállító rotor biztosítja. Központi kenés, és a hálós kötözés alapfelszereltség. A Round Pack 125 cm, vagy 155 cm átmérőjû fixkamrás változatban rendelhető. A gépek elérhetőek 17 késes szeletelővel, melyekhez a szálhossz függvényében 17, 15, 7 vagy 0 kés kapcsolható. Alacsony teljesítményigénye miatt MTZ 82-vel is üzemeltethető.

A Krone Round Pack bálázók Magyarországon széna, szalma, kukoricaszár bálázásában is bizonyított. Ajánljuk azoknak a gazdaságoknak, akik nagy teljesítményben, egy megbízható, kiforrott technikával évente akár 10 000 db bálát akarnak készíteni.

 


 

 

Fortima

A Fortima változókamrás körbálázó a Vario Pack alapjaira épült. Tömörítést ennél a típusnál is a rúdláncos elevátor végzi. Mint minden újfejlesztésû Krone körbálázó, így a Fortima is vezérlőpálya nélküli rendfelszedővel (EasyFlow) szerelt, mely nagyobb teljesítményt tesz lehetővé, kisebb kopás mellett. A V1500-as 100–150 cm, a V1800-as 100–180 cm-es közötti tetszőleges átmérőjû bálát képes készíteni. 17 késes vágószerkezete (MultiCut) megegyezik a Round Pack szeletelőjével.

 


 

 

 

Azoknak a gazdáknak, akik sokoldalúan használják bálázóikat, és a különböző termények miatt valóban változó bálaméretre van szükségük, a Krone Fortima kiváló választás. Alacsony teljesítményigénye miatt 80 lóerős traktorral is üzemeltethető.


 

 

Comprima

Az új etalon. NovoGrip tömörítő rendszerének (gumi-kevlárszövet heveder/keresztrúd) mûködési elve megegyezik a rúdláncos elevátor mûködésével, de alacsonyabb kopással, karbantartási költséggel üzemel. EasyFlow rendfelszedője 2150 mm (DIN11220) széles.


A Krone Comprima F155 változtatható bálaátmérőjû, fixkamrás körbálázó, a világ első körbálázója, amely fixkamrás elven mûködik, mégis 125 és 150 cm között hat bálaméret kialakítására képes.


A SemiVario modell mellett változtatható kamrával is rendelhető (V150, V180 és V210 típusok), mellyel elérhető akár a 200 cm-es bálaátmérő. A Comprima, mely a Krone körbálázói közül a legtöbb innovációt tartalmazza, minden gazdaságnak egyszerû, tartósan jól használható megoldást nyújt. Bármilyen termény kiválóan bálázható vele.

2012-ben a Krone körbálázó kínálata minden korábbi választékot felülmúl és kielégít. Ehhez a Valkon Kft. minden partnerének magas színvonalú terméktámogatást, alkatrész- és szervizellátást biztosít. Ezért ha rajtunk múlik, az aratás valóban rendben lesz…

www.valkon.hu


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!