Prémium kategória a szántásban

Agro Napló
A Lemken ismert és elismert félig-függesztett ekéit továbbfejlesztették a Diamant 11 és Diamant 12 modellek bevezetésével. A 160x160 mm-es gerendely a Diamant 10-es hagyatéka, azonban az új modellek számos innovatív fejlesztést tartalmaznak, mint pl. a DuraMaxx ekefejek, amelyek korábban a Juwel ekéken már bemutatásra kerültek.

 


 

 

A DuraMaxx kormánylemezek és a réselt kormánylemezek pálcái magas széntartalmú, kiváló minőségû acélból készülnek, fúrás és lyukasztás nélkül, mely technológia lehetővé teszi az acél nagyobb mértékû edzését, így nagyobb kopásállóságot és különösen hosszú élettartamot biztosít az alkatrészeknek. Mivel az alkatrészek nem csavarkötéssel kapcsolódnak, hanem egyszerûen egy horog segítségével kerülnek rögzítésre, így gyorsan és egyszerûen szerszám nélkül cserélhetőek. Az egyes kormánylemez-pálcák mûanyagból is rendelkezésre állnak, biztosítva ezzel, hogy a szántás minősége mindig ideális legyen, még magas agyagtartalmú, ragadós talajokon is.

A Diamant 11 ekék maximum 9 fejes kivitelben rendelhetőek, míg a Diamant 12 félig-függesztett ekék akár 10 fejes kivitelben is rendelkezésre állnak, felszereltségtől függően. A Diamant 11 felszerelhető súlyátterhelő rendszerrel is, a félig-függesztett Karat szántóföldi kultivátorokhoz hasonlóan.

A Diamant 12 alapkivitelben fordulás-segítő automatikával kerül leszállításra. A súlyátterhelő rendszer az ekéről és a traktor mellső tengelyéről súlyt terhel át az erőgép hátsó tengelyére, így csökkenti a kerékcsúszást a kerekeken. A kisebb kerékcsúszás közvetlenül érezhető a felhasználó számára, a kevesebb üzemanyagfogyasztásban és a nagyobb területteljesítményben. A táblavégi fordulóknál a súlyátterhelő rendszer a Diamant 12-n automatikusan szabályozza a nyomást a hidraulika rendszerben, így forduláskor a traktor mindig stabil marad. A súlyátterhelő rendszer nyomása szintén csökkenthető a stabil közúti szállításhoz.

Az elektro-hidraulikus keresztirányú vízszintállítás szintén újdonság a Diamant 12 ekéken. Ez azt jelenti, hogy az eke dőlésszöge a traktorkabinból állítható és ezen állás rögzíthető. A fordítómû az ekét az elektro-hidraulika segítségével ebben az előre beállított helyzetben tartja, így az ekefejek pontosan a kívánt mélységben dolgoznak, még szántás-elmunkáló henger egyidejû mûködtetése esetén is.

Az új Diamant félig-függesztett ekék 2012 nyarától szállíthatók.


 

 

 

Amennyiben a fenti cikk felkeltette az érdeklődését, úgy várjuk megtisztelő érdeklődését az alábbi elérhetőségeken:

Nyugat-magyarországi gyári képviselő:

Póczik Balázs

+36-30/7485-380

Kelet-magyarországi gyári képviselő:

Szûcs Andor

+36-30/8525-787

LEMKEN Hungária Kft.

2351 Alsónémedi 058/66 hrsz.

Észak-Ipari Park

Postacím: 2351 Alsónémedi Pf. 53

GPS É: 47,348 K: 19,163

Tel.: +36-29/537-200, -201

Fax: +36-29/537-202

E-mail: office-ungarn@lemken.com

 


 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!