Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Agro Napló
II. CLAAS Biogáz szimpózium A Fendt traktorok gyártója hazánkban fektetett be ALPHA EVO – ergonómia, láthatóság és optimalizálás Elismerés a 2011-es év legjobb VOGEL-NOOT kereskedõinek Elismerés a Mitas-nak Kamerával és monitorral többet látunk KI MINT VET KUHN MULTI - LEADER: Új félig-függesztett váltvaforgató eke Prémium-kategória a szántásban : A LEMKEN bemutatja az új Diamant félig-függesztett ekéket Steyr 2011-ben továbbra is vezet Talajvédelmi Rendszerek a Deraland Kft.-tõl

II. CLAAS Biogáz szimpózium



Második alkalommal került megrendezésre a CLAAS Biogáz szimpózium 2012. január 16-17. között Harsewinkel városában, az ún. Technopark létesítményben. Mintegy 500 hazai és nemzetközi képviselő és a biogáz ágazat szakértője vitatta meg a szektor jelenlegi politikai, tudományos és nemzetközi fejleményeit.

 


 

 

 

A Fendt traktorok gyártója hazánkban fektetett be



Átadták a 2011. év befektetője elismeréséket a Parlamentben. A nemzetgazdasági miniszter - a Nemzeti Külgazdasági Hivatal javaslatára - azoknak a kiemelkedő befektetői teljesítményt nyújtó vállalatoknak ítélte oda a díjat, amelyek 2011-ben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez, a foglalkoztatottság növeléséhez, írja az MTI.



Az év legnagyobb új regionális szolgáltató központját létrehozó vállalata a 2011-es évben a Fendt traktorokat gyártó AGCO Corporation Magyarországon alapított leányvállalata az AGCO Hungary Kft. lett. A Budapesten megvalósuló új SSC beruházás a cég 16.000 alkalmazottjának nyújt IT szolgáltatásokat szerte a világon. A vállalat további üzleti funkciók telepítését tervezi a budapesti szolgáltató központjába.



Az AGCO 1990-ben történt alapítása óta nyújt teljes mezőgazdasági termékportfóliót. Egyik legismertebb márkájuk a Fendt, melynek képviseletét hazánkban az Axiál Kft. látja el. Az AGCO mezőgazdasági termékei a nagyvilágban 140 ország, 2600 független kereskedője által kerülnek forgalomba. Az AGCO központja Duluth-ben (Georgia, USA) található, 2010-ben nettó forgalmuk 6.9 milliárd dollár volt.



Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az ünnepségen hangsúlyozta: érdemes befektetni Magyarországon, a reformok nagy részén túlvan az ország, és együttmûködést szorgalmazott, hogy még több befektetés jöjjön Magyarországra.



Dobos Erzsébet, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke az ünnepség megnyitóján hangsúlyozta, az egy éve mûködő hivatalt a kormány azért hozta létre, hogy segítse a Magyarországon befektető cégeket, a hazai kis- és középvállalkozások exporttörekvéseit támogassa. Az idén az export területén kiemelkedően teljesítő magyar cégeket is díjazni fogják.



Forrás: www.axial.hu  




 

 

 

ALPHA EVO – ergonómia, láthatóság és optimalizálás



A hosszú munkanapok és éjszakák, valamint a magasabb munkasebesség kényelmet és könnyû kezelhetőséget igényelnek. A HARDI megújítja az ALPHA önjáró permetezőgép családot, 3500- és 4000 literes kivitelben, magas mûszaki előírásokkal a jobb teljesítmény, a megbízhatóság és vezetési komfort terén.



Az ALPHA EVO jellemzője a finom egyensúly a mellső és hátsó tengelyek között, valamint az alacsony össztömeg optimális tömeg/teljesítmény arányt és nagy teljesítményt biztosít nedves talajviszonyok mellett is. A 115 és 155 cm közötti hasmagasság rugalmas használhatóságot biztosít alacsonyabb állományok, kukorica és napraforgó permetezése során egyaránt.



Újonnan kifejlesztett vezetőfülke (EvoCab)



A HARDI által kifejlesztett új, tágas EvoCab “ 3 pillér” dizájnnal új mérce a 360°-os gép körüli láthatóság terén. Az emberközpontú kialakítás- a nagy, tágas kezelői környezet- már a tervezés során a legfontosabb szempont volt. A gépkezelő minden permetezési és hidraulikus funkciót közvetlenül a fülkéből tud vezérelni a jobb kézre eső kezelőpult (SprayCenter) és az új, 12,1 collos érintőképernyős kijelzővel szerelt HC 9500-as vezérlőegység segítségével. Az EvoCab fülke extrém alacsony zajszintje és az automatikus klímaberendezés optimális körülményeket biztosít a pilótának a nagy teljesítmény eléréséhez. Egy levegővel hûtött ételtároló és a pilóta melletti utasülés a kényelmet tovább fokozzák.





Nagy teherbírású hajtáslánc



Az ALPHA EVO 6 hengeres, turbófeltöltéses, 175 vagy 210 lóerős Deutz dízelmotorral van szerelve. A továbbfejlesztett hidrosztatikus EasyDrive erőátviteli rendszer lehetőséget nyújt 3 vezetési mód választására ( comfort, normal, power).



Az új Poclain kerékmeghajtó motorok kompaktabb kialakításúak és hatékonyabb hajtást biztosítanak. Az integrált csillapítással és nagyméretû rugóval szerelt új hátsó felfüggesztés optimális, megbízható vezetést biztosít nehéz munkakörülmények között is.



Keret választék 40 m munkaszélességig



A legtöbb ALPHA permetezőgép Franciaországon kívül a leghatékonyabb rendszerrel kerül értékesítésre: a TWIN FORCE keret koncepcióval akár 36 m munkaszélességig. Hagyományos felhasználási körülmények között jó alternatíva az alumínium keret (24-40 m) és a FORCE keret ( 36 m-ig).



Intelligens permetezőgép teljesen integrált funkciókkal



A vadonatúj HC 9500 érintőképernyős vezérlőegység integrálja az összes elektronikus funkciót és intelligens alkalmazást (AutoTrack automatikus kormányzás, AutoHeight automatikus keret-szintszabályzás, AutoSectionControl automatikus szakaszvezérlés, AutoFill tartályfeltöltés, Auto-Wash tartály- és fúvókamosás, AutoAgitation permetlékeverés, stb. ). A pilóta az optimális mûködtetés magas szintjét érheti el, mivel minden funkció a fülkéből kezelhető.



Az ALPHA EVO önjáró permetezőgép 35 literes vegyszerbekeverővel (Turbo Filler) és 410 literes tisztavizes tartállyal rendelkezik.



Opcionálisan elérhető az új GPS vezérelt szakaszvezérlés CAN-BUS csatlakozóval, a jövőben pedig elkészül a TRIMBLE Ready koncepció.



Az új fejlesztések eredményeképpen a HARDI célja, hogy az ALPHA EVO permetezőgép család erősíti pozícióját az intenzív mezőgazdasági ágazatban az igényes, nagy területen gazdálkodó gazdák és társaságok körében. Az ALPHA EVO egy fontos lépés előre a nagyobb teljesítmény, gazdaságosabb mûködés, nagyobb precizitás, biztonságosabb alkalmazások és a környezetvédelmi előírások teljesítése terén, 35 éves tapasztalatot kamatoztatva az önjáró permetezőgépek gyártásában és fejlesztésében.

 

 


 

 

 

 

 

Elismerés a 2011-es év legjobb VOGEL-NOOT kereskedőinek



Az etyeki Agrárgépshow első napján cégünk kisebb ünnepség keretén belül köszönte meg kereskedő partnereinek az elmúlt év során nyújtott teljesítményüket.



A VOGEL-NOOT a kereskedő partnereinek is köszönhetően 2011-ben megduplázta a forgalmát az előző évihez képest. Ezt csak megfelelő gépekkel, erős gyári háttérrel és megbízható partnerekkel érhető el.



Ezúton is köszönetet mondunk minden kereskedőnknek az elért eredményért és külön kiemelnénk a következő cégeket:



2011 legjobb VOGEL-NOOT kereskedője: Gál-Mobil Kft, Bócsa



2011 legjobb alkatrész kereskedője: Axiál Kft, Baja





Különdíjak:



A TerraDig lazító piaci bevezetésében kimagasló teljesítményt nyújtott: Hanki-Ker Kft, Makó



Az elmúlt évben a legnagyobb növekedést érte el a VOGEL-NOOT gépek értékesítésében: Pap-Agro Kft, Nagykőrös

 












Még egyszer köszönjük a munkájukat és további sikeres együttmûködést kívánunk!

 

 

 

Elismerés a Mitas-nak



Az AGCO a legmagasabb beszállítói elismerésben részesítette a Mitast a 2011. január és december közötti időszakban beszállított mezőgazdasági gumiabroncsokért. A Mitas által gyártott Continental márkájú gumiabroncsok alapfelszereltsége négy AGCO modellnek, mint például a Fendt 924 -930 Vario típusoknak. Az értékelésnél figyelembe vették a minőséget, a szállítást, a vásárlói kiszolgálást és a környezetvédelmet, melyek közül a Mitas minden esetben a legmagasabb besorolást kapta. 


 

 

 

 

Kamerával és monitorral többet látunk





A traktoron elhelyezett mellső és hátsó munkagépek, mindegy hogy függesztett vagy vontatott típusok, előre vagy hátrafelé haladás során gyakran korlátozzák a kilátást.



A kamerarendszerek ez esetben komoly segítséget nyújthatnak, így könnyítik meg a munkagépek használatát. Ezért az Amazone opciós felszerelésként ajánlja az FT 1001 típusú mellső tartályokhoz (növényvédelem) és az FPS/FRS-hez (vetéstechnika) valamint a növényvédő,- mûtrágya- és vetéstechnika számos eszköze számára a Brigade típusú kamerarendszert.





A kamerarendszer nagyértékû alkatrészekből áll. Ez vonatkozik mind a kívülre felszerelt kamerákra, melyeknek ellent kell állniuk a környezeti hatásoknak, a kemény mezőgazdásági munkának és a tisztításnak is, mind pedig a monitorra és a vezetékekre, kábelekre is. A BE-800C típusú kamerát az aktív infravörös ledek támogatják, az víz- és porálló (IP68) valamint fûthető. Az optimális védelem és a legjobb kép-eredmények biztosítása érdekében az Amazone a felszerelési pozíciót optimálisan választotta meg. A VBV-770FM típusú nagy felbontású és tükröződésmentes 7 collos monitor háttérvilágítással rendelkezik. A teljes képernyős megjelenítés mellett lehetőséget biztosít a képernyőt kettéosztva további kamerák képeinek megjelenítésére is.





Az Amazone a rendszert praktikus, időjárásálló csatlakozókkal látta el az eszközcsatlakozási pontokon. Az eszközt egyszerûen fel kell kapcsolni, majd össze kell csatlakoztatni a kamerát és a rendszer máris üzemkész. A monitor és az alapfelszerelés maradhat a traktoron és azt több rendszerhez hasonlóan fel lehet használni.



Fontos a kamerák reakcióideje világosból sötétbe és fordítva valamint a használhatóságuk esőben, alkonyatkor és sötétedéskor.





Fel kell hívjuk a figyelmet arra, hogy a kameraegység nem mentesíti a vezetőt a szokásos vezetési feladataitól. A vonatkozó és érvényben levő KRESZ szabályok szerint elöl felszerelt eszközzel történő haladás során a beláthatatlan kijárókban, közutak csatlakozó pontjaiban vagy kereszteződésekben irányító személyt kell igénybe venni. 

 

 

 



 

A kamerát és a monitort a mezőgazdasági munka nagyfokú igénybevételeihez fejlesztettük ki.

 

 


 

A kamera védelme és a legjobb képminőség biztosítása érdekében az Amazone a felszerelési pozíciót optimálisan választotta meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

KI MINT VET

 

 

Minőségi GASPARDO szemenkénti vetőgépek az INTERAT-nál

 

 

A MASCHIO-GASPARDO cég Európa egyik legnagyobb mezőgazdasági munkagép gyártója. A GASPARDO vetőgépeket az 1800-as évek vége óta, igen nagy szakmai tapasztalatokkal felvértezve gyártják, folyamatosan bővítve és fejlesztve a termékkínálatot.



Az INTERAT ZRt. 1999 óta hivatalos importőre a GASPARDO-MASCHIO mezőgazdasági gépeknek. 



Az általunk forgalmazott pneumatikus szemenkénti vetőgépek - a GASPARDO MTE és ST típusok -, kiválóan alkalmasak kukorica, napraforgó – újabban repce –, de akár ópiummák vetésére is. A talajszerkezetnek megfelelően választható csúszó-, illetve tárcsás csoroszlyás kivitel. Mindkét típus esetében minden vetőelem meghajtása üzembiztos, –- gyorsan szétkapcsolható kardánnal történik, így elkerülhető a „rávetés”. A maglesodrás is könnyen beállítható. A termelési technológiától függően mindkét vetőgép megrendelhető alapkivitelben, valamint mûtrágya és mikrogranulátum adagolóval. A mûtrágyatartály térfogata 400 liter (2×200 literes mûanyag tartály), a BigBag verziókon 1000 liter (festett fém tartály). A mikroganulátum tartályok térfogata 16, illetve 30 liter. 



Az INTERAT ZRt. által forgalmazott GASPARDO MTE és ST vetőgépek tartozéka két garnitúra vetőtárcsa (kukorica, napraforgó), a hidraulikus nyomjelző, valamint egy szabadonfutós kardántengely.

 




 

GASPARDO MTE típusú pneumatikus szemenkénti vetőgépek 



A GASPARDO MTE típusú pneumatikus szemenkénti vetőgép fő jellemzője a rendkívül egyenletes tőszám és a beállított vetési mélység tartása, mely a vetés legfontosabb paramétere. 



Az MTE típust az egészen lazától az egészen kötött talajokig egyaránt ajánljuk. A szélsőségesen kötött talajok esetén egy kiegészítő rugóval növelhető a vetőkocsi (csoroszlya) talajra kifejtett nyomása. 



A tárcsás nyitócsoroszlyák mellett található talajkopírozó kerekek rendkívül egyenletes vetési mélységet biztosítanak rossz minőségû magágy készítés esetén is. A talajkopírozó kerekeken és a nyitótárcsákon is sárkaparók találhatók. 



A tömörítést a vetőkocsi hátsó részén lévő 2” széles „V” alakban elrendezett tömörítő kerekek végzik. A gépre felszerelhető rozsdamentes acél magnyomó kerék is, mely szárazság esetén jobb kontaktot biztosít a mag és a talaj között, így megkönnyítve a mag nedvességfelvételét. 



A 6 soros vetőgép, hidraulika segítségével szállítási helyzetbe húzhatók össze (320 cm, BigBag verzió esetében 300 cm). 



A magtartály térfogata 36 liter, de opcióként kérhető 60 literes tartály is.

 

 




 

GASPARDO ST típusú pneumatikus szemenkénti vetőgépek 



A GASPARDO ST típusú pneumatikus szemenkénti vetőgép az MTE típushoz képest kisebb tömegû, mely lehetővé teszi a kisebb önsúlyú traktorokkal történő üzemeltetését. További előnye, hogy kevesebb csapágyazott alkatrészt tartalmaz, mint a tárcsás csoroszlyás kivitelû gépek, így kisebb a karbantartásigénye. 



A GASPARDO ST gyenge- és középkötött talajokra ajánlott géptípus. A 6 soros vetőgép hidraulika segítségével szállítási helyzetbe húzhatók össze (300 cm). 



A GASPARDO ST típusú gép alapkivitelben csúszócsoroszlyával szerelt, mely kiegészíthető tárcsás nyitócsoroszlyával. 



A tömörítést és a talajkopírozást a vetőkocsi hátsó részén lévő széles gumikerék (Farmflex) végzi. A magtartály térfogata 32 liter.

 

 




 

Az INTERAT Zrt. ISO 9001 minősítéssel rendelkezik, magasan képzett szakemberei, szerviz-szolgálata és nagy raktárkészlete a felhasználók részére növeli az üzemeltetés biztonságát. 



A kopó és szervizalkatrészeket raktárunkból, futárszolgálattal 36 órán belül kiszállítjuk. 

További részletek: http://www.interatzrt.hu/gaspardo



Készítette: Schwartz Miklós / INTERAT ZRT.



Elérhetőségeink: 

INTERAT ZRt. 

2060 Bicske, Csabdi út 2. 

Tel.: 22/350-045 Fax: 22/350-774

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

KUHN MULTI - LEADER: Új félig-függesztett váltvaforgató eke





A félig-függesztett váltvaforgató ekék családja egy új, többféle munkaszélességû modellel bővül. A modell felszerelhető 6, 7, vagy 8 ekefejjel, nyírócsavaros vagy non-stop hidraulikus ekefej-biztosítással; hogy teljesítse a közepes, vagy nagy teljesítményû traktorokkal rendelkező gazdálkodók által állított követelményeket.

 



Csatlakozó keret a 135-300 Le teljesítményû traktorokhoz

Az eke függesztőcsapokkal kapcsolódik, elérhető függesztőszerkezet katagóriák: Cat3, Cat4. A 110°-os fordulószög kiváló manőverezhetőséget biztosít a táblavégi fordulók során.





Zökkenőmentes átfordítás

Két egyszeres mûködésû, teleszkópos hidraulikus munkahenger teszi lehetővé a fokozatos átfordítást. A szériafelszereltségként kínált sorrendvezérlés a kiemelés és átfordítás között fokozott kényelmet nyújt a használat során.





Egy gerendely teljesítményre méretezve

A Z-alakú gerendelyszakasz (keresztmetszet 180x180 mm) az alábbi előnyöket nyújtja: 

- Kis kerék túlnyúlás munka közben a táblaszéleken. 

- Lehetőség egy nagyon nagy méretû járókerék illeszkedésére (átmérő 1200 mm).





Könnyen hozzáférhető beállítások szerszámok nélkül 

- A munkamélység beállítása az emelő munkahengereken található távtartókkal történik. 

- Az első ekefej fogásszélességének beállítása közvetlenül a fülkéből





Többféle munkaszélesség áll rendelkezésre

Számos fogásszélesség elérhető (35, 40, 45, vagy 50 cm ekefejenként). Az átállítás csapok áthelyezésével könnyen megoldható.



Nagyméretû járókerék

Nagyméretû kerék annak érdekében, hogy: 

- nagy teherbíró képességet nyújtson (500 mm szélesség). 

- csökkentse a talajtaposást (1000 mm átmérőjû, vagy 1200 mm átmérőjû traktor mintázattal).

 

 

 

Prémium-kategória a szántásban : A LEMKEN bemutatja az új Diamant félig-függesztett ekéket

 

A Lemken ismert és elismert félig-függesztett ekéit továbbfejlesztették a Diamant 11 és Diamant 12 modellek bevezetésével. A 160x160mm-es gerendely a Diamant 10-es hagyatéka, azonban az új modellek számos innovatív fejlesztést tartalmaznak, mint pl. a DuraMaxx ekefejek, amelyek korábban a Juwel ekéken már bemutatásra kerültek. A DuraMaxx kormánylemezek és a réselt kormánylemezek pálcái magas széntartalmú kiváló minőségû acélból készülnek, fúrás és lyukasztás nélkül, mely technológia lehetővé teszi az acél nagyobb mértékû edzését, így nagyobb kopásállóságot és különösen hosszú élettartamot biztosít az alkatrészeknek. Mivel az alkatrészek nem csavarkötéssel kapcsolódnak, hanem egyszerûen egy horog segítségével kerülnek rögzítésre, így gyorsan és egyszerûen szerszám nélkül cserélhetőek. Az egyes kormánylemez-pálcák mûanyagból is rendelkezésre állnak, biztosítva ezzel, hogy a szántás minősége mindig ideális legyen, még magas-agyagtartalmú, ragadós talajokon is.



A Diamant 11 ekék maximum 9 fejes kivitelben rendelhetőek, míg a Diamant 12 félig-függesztett ekék, akár 10 fejes kivitelben is rendelkezésre állnak, felszereltségtől függően. Mindkét eke-modell kapható un. “Hydromatic” hidraulikus ekefej-biztosítási rendszerrel. Ez a rendszer garantálja, hogy az ekefej kioldás után, mindig az ideális munkahelyzetbe tér vissza, még nehéz talajkörülmények között is. Az ekefejek 38 cm-es felfelé történő -, és a 20 cm-es oldal-irányú – elmozdulása több, mint elég - még mély szántásnál is – ahhoz, hogy a munka megállás nélkül folytatódhasson. Az ekefejek nagy kioldási ereje könnyedén változtatható - a talajkörülmények változása esetén – a traktor kabinból.



A Diamant 11 felszerelhető súlyátterhelő rendszerrel is, a félig-függesztett Karat szántóföldi kultivátorokhoz hasonlóan. A Diamant 12 rendelhető súlyátterhelő rendszerrel, amely alapkivitelben fordulás-segítő automatikával kerül leszállításra. A súlyátterhelő rendszer az ekéről és a traktor mellső tengelyéről súlyt terhel át az erőgép hátsó tengelyére, így csökkenti a kerék-csúszást a kerekeken. A kisebb kerékcsúszás közvetlenül érezhető a felhasználó számára, a kevesebb üzemanyag fogyasztásban és a nagyobb területteljesítményben. A tábla-végi fordulóknál a súlyátterhelő rendszer a Diamant 12-n, automatikusan szabályozza a nyomást a hidraulika rendszerben, így forduláskor a traktor mindig stabil marad. A súlyátterhelő rendszer nyomása szintén csökkenthető a stabil közúti szállításhoz.



Az elektro-hidraulikus kereszt-irányú vízszintállítás szintén újdonság a Diamant 12 ekéken. Ez azt jelenti, hogy az eke dőlésszöge a traktorkabinból állítható és ezen állás rögzíthető. A fordítómû az ekét az elektro-hidraulika segítségével ebben az előre beállított helyzetben tartja, így az ekefejek pontosan a kívánt mélységben dolgoznak, még szántás-elmunkáló henger egyidejû mûködtetése esetén is. Ez teszi lehetővé, hogy a Diamant 12 ekék különösen jól dolgozzanak az új ráépített Lemken FlexPack szántáselmunkálóval.

Az új Diamant félig-függesztett ekék 2012 nyarától szállíthatók

 




 

 

 

Steyr 2011-ben továbbra is vezet



Ausztriai mezőgazdasági termelők, gazdálkodók régóta meg vannak győződve arról, hogy a Steyr traktorok nyújtják a legjobb minőséget, a maximális gazdaságosságot, és megőrzik értéküket. A statisztikák azt mutatják, hogy a piros-fehér traktorok eladásai 2011-ben sikeresen folytatódnak.



Rudolf Hinterberger, Sales Manager és Mary Sauer marketingigazgató elégedett az 1236 db Steyr traktor értékesítésével, ami a piaci részesedés 16,2 %-a. A második helyezett 200 darabbal van lemaradva.



A siker nem csak a jó gyártási mechanizmusokon és a fejlett St. Valentine-i technológiai központon, hanem a partnerkereskedők nagy erőfeszítésein is múlik.





Egy pillantás a 2012-es évre

St. Valentinban tervezik egy új képzési- és a látogatói központ kialakítását. A Steyr Engineering Division továbbra is a traktorpiac innovatív úttörője kíván maradni. Összességében, St. Valentinban a következő években 18.000.000 € kerül befektetésre bővítés céljából, hogy az Európa központú termelés folytatódjon.





További infó: www.steyrtraktoren.com  

 

 

 

Talajvédelmi Rendszerek a Deraland Kft.-től

 

DTR - A gumiabroncs nyomásszabályozás és gumihevederes járószerkezetek gyakorlati hasznossága.

Cégünk a Deraland Kft. több, mint 5 éve foglalkozik a gumiabroncsok nyomásszabályozásának témakörével. Ezzel a tevékenységünkkel arra kívánjuk felh&ia

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mindig lehet rájuk számítani!

Mindig lehet rájuk számítani!

Az állattartó telepen a CLAAS QUADRANT nagykockabálázókra esküsznek. „Addig hajtjuk őket, amíg csak el nem nyűjük.” Első gépüket 180 ezer bála után kü...

Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Erő, hatékonyság és kényelem – a CLAAS AXION 900 e három tulajdonságáról ismert 2011-es bevezetése óta. Mindamellett, hogy megfelel a Stage V kipufogó...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!