2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Agro Napló
A 2012-es év kombájnja - New Holland CR széria! A Massey Ferguson új betakarítás-technológiája a 2012 évi aratási szezonra A Télapó hivatalos traktora A VOGEL-NOOT ismét sikeres az Agritechnika kiállításon Bobcat RoadshowCASE IH hírek Elkészült a 30 000. Jaguar Hannoveri újdonságok a Dal-Bo-tól Harmadikgenerációs flotációs gumiabroncsok a Mitas-tólIpari vágány átadása és Fejlesztési Centrum alapkõletétele Leányvállalatot hoz létre a Claas Kínában Mégis lesz 2012-ben traktormajális Bokorban MF 2170 XD "Extra Density"/“extra tömörségû“/ nagybálázó N163 - a legerõsebb négyhengeres traktor a piacon Öt Agritechnika-ezüstérem az Amazone számáraÕszibúza-vetési kísérlet az Axiál együttmûködésével Same-Deutz Fahr és a Kramp együttmûködése az alkatrész forgalmazásban

A 2012-es év kombájnja - New Holland CR széria!




A New Holland legújabb generációs CR iker rotoros betakarítógépei kombájn kategóriában elnyerték a 2012-es év gépe díját! A díjat minden évben neves szakmai újságírókból álló független szervezet ítéli oda az arra érdemeseknek elsősorban azon kritériumok alapján, hogy milyen innovatív előremutató fejlesztésekkel dobnak piacra egy-egy új szériát, így is utat mutatva és tájékoztatva a mezőgazdasági gépszektor szereplőit valamint a közvéleményt.



A bizottság értékelésében kiemelte a nagy teljesítményû és gazdaságos új Tier4-es EcoBlue erőforrások, a Smart TraxTM gumihevederes járószerkezet és a legújabb generációs Varifeed™ gabona adapterek egyedülálló előnyeit. A megtisztelő díjat Mr. Franco Fusignani a New Holland Agriculture elnöke vette át. Tovább

 

 

 

A Massey Ferguson új betakarítás-technológiája a 2012 évi aratási szezonra

Új kombájnsorozat: MF BETA PARALEVEL és új MF 7300 ACTIVA S széria



Két új MF 7300 ACTIVA S kombájn bővíti az Massey Ferguson modellválasztékát a 2012 évi szezonra. Ezek az új kombájnok többek közt a legmodernebb motortechnológiát, a cséplő- és leválasztó rendszerek választékát, a FreeFlow és a PowerFlow vágóasztalok közötti választás lehetőségét és számos új széria felszereltséget és tartozékot kínálnak. Soha nem volt a kínálat nagyobb az abszolút méretre szabott betakarító gépek terén.

 

 

 

 



Mindkét modellt új AGCO SISU POWER motorokkal szerelték fel. Rendelkeznek a katalitikus kipufogógáz redukció (SCR) legújabb generációjával és 243 LE (179 kW) teljesítményt nyújtanak az 5-szalmarázó ládás ACTIVA 7345 S modellek, illetve 276 LE-t (203 kW) a 6 ládás ACTIVA 7347 S modellek.





“Az ACTIVA S sorozat az elmúlt években különösen rugalmas, erős teljesítményû és megbízható kombájnnak bizonyult” mondja Adam Sherriff, az MF önjáró betakarítógépek menedzsere. “Egy Activa S egy igazi mindentudó, amely most mind a közepes nagyságú üzemek számára mind a bérvállalkozók részére a legújabb technológiát, még több komfortot, leegyszerûsített kezelést és nem utolsó sorban attraktív dizájnt kínál. Az új modellek már bázisváltozatban kifejezetten sokoldalúak és emellett könnyen és pontosan beállíthatóak. Minden terményben magas minőségük és alacsony üzemi költségük mély benyomást tesz. A különösen erőteljes, modern dizájnt sikeresen kiegészíti a számos széria felszerelés és a sok kiegészítő opció. Ezek teszik az MF Activa S kombájnt még több vevő számára rendkívül vonzóvá és érdekessé.”





MF 7300 Activa S kombájnok

 

Az új MF 7300 ACTIVA S modellek számára rendelkezésre állnak úgy a különféle behordó rendszerek, mint a cséplő- és leválasztó rendszerek. Így a különösen erős, nagy cséplődob vagy a lánchajtású ferde felhordóval és az ABC-Modullal (Active Beater Concave) kombinációban dolgozik, vagy az exkluzív PFR (Power Feed Roller) behordó henger az egyedülálló MCS (Multi Crop Separator) billenthető leválasztó kosaras szeparátorral.





Az új MF 7300 ACTIVA S jellemzői:

• A legmodernebb AGCO SISU Power SCR (Selective Catalytic Reduction) technológiájú motorok a különösen környezetbarát takarékosság és nagy teljesítmény biztosítására

• PowerFlow és FreeFlow vágóasztalok széles választéka

• Nagy cséplődob 8 ballasztsúllyal és független, elektromos kosárbemenet- és kimenet állítás

Választási lehetőség 

        - két bevált leválasztó rendszer között a munka- és aratási feltételek szerint 

        - klasszikus cséplő és fordító dobbal: ABC-Modul (Active Beater Concave) 

        - igényes behordó hengerrel és rotációs leválasztóval: PFR és MCS (Power Feed Roller és Multi Crop Separator)

• 4,3 m hosszú szalmarázó magas esési lépcsőkkel a tökéletes maradék szem leválasztásához

• új, 8.600 l-es térfogatú magtartály és 4,5m hosszú ürítő cső

• kényelmes vezető fülke új belső térrel és ergonomikus kezelő elemekkel

• Modern dizájn és nagy, könnyen nyitható oldalburkolatok a tökéletes hozzáféréshez



A Massey Ferguson volt az első gyártómû, amelyik kombájnon szelektív katalitikus redukciót (SCR) tudott kínálni. Az új MF 7300 ACTIVA S modellek most már e zseniális „dízel megtakarítási technológia“ második generációjából profitálnak. Mindkét kombájnt egy 6 hengeres AGCO SISU POWER motor hajtja meg, egyrészt 6,6 l-es változatban 243 LE-vel az MF 7345 ACTIVA-t és másrészt 7,4 l-es változatban 276 LE-vel az MF 7347 ACTIVA S-t.



Az SCR rendszer a motorban az elégetés után a kipufogó gázokat a gyakran AdBlue-nak nevezett karbamid oldattal kezeli. Ezáltal a mérnökök számára lehetővé vált, hogy a motorteljesítményt és fogyasztást optimalizáltan lehessen beállítani és mindezt a kipufogó gázok állapotától függetlenül. Az eredmény egy kíválóan alacsony fogyasztás és egyidejûleg a TIER 3b emissziós szabvány betartása. Az SCR-es AGCO SISU POWER második generációs motorok egy kiegészítő, úgynevezett dízel-oxidációs- katalizátort (DOC) tartalmaznak, amelyik magában foglalja az AdBlue befecskendező injektort. Ebből jön létre a második lépésben az SCR katalizátorban a redukció. Mindkét gép rendelkezik egy 620 liter térfogatú üzemanyag tartállyal és egy kényelmesen elérhető 80 literes AdBlue tankkal.



A több mint 30 éve bevált PowerFlow vágóasztal most először az MF Activa S 7345 és 7347 modellekhez is rendelkezésre áll. A választék 5,40 és 6,20m munkaszélességû. A körbeforgó szalagok gondoskodnak az csökkentett motolla igénybevétel mellett a kimagasló egyenletes, aktív behordásról a kalásszal előre és a különösen kíméletes kicséplésről és a magas szemminőségről, a szignifikánsan alacsony vágóasztal veszteségről. Ezáltal a teljesítmény repcében főleg kedvezőtlen betakarítási feltételek esetén akár 73%-kal, búzában kb. 15%-kal és árpában kb. 12%-kal megnőhet. Alternatívaként természetesen választhatók a néhány éve bemutatott második generációs FreeFlow vágóasztalok az új AGCO vágóasztal felvevővel (WWHU) 4,80m-tól 7,60m-ig terjedő munkaszélességgel.



Egy ingás kiegyenlítés tartozik alapfelszereltségként a vágóasztalokhoz, akárcsak a motolla fordulatszámának automatikus szabályzása egy új hidraulikus berendezés segítségével a menetsebesség függvényében. Mindkét vágóasztal változatot az új, meghosszabbított ferde felhordóra kell csatlakoztatni. A vágóasztalra való rálátást jelentősen megjavították, ezáltal a felszerelése és a vágóasztallal végzett munkák egyszerûbbé váltak. Szintén új a 3 részes Power szalag általi meghajtás. Egy új irányváltó könnyíti meg az esetleges elakadások megszüntetését nagyon nehéz feltételek esetén. Nagy teljesítményû mechanizmusával a reverzálás egyidejûleg meghajtja a ferde felhordót, a Power Feed Roller görgőt (ha van), az behordó csigát és a PowerFlow-szalagokat.



 

Választási lehetőség két cséplő- és behordó változat között

Az új MF 7300 ACTIVA S kombájn bevezetésével a Massey Ferguson választási lehetőséget kínál a két legjobban bevált cséplőrendszer, ill. behordó variáns között. Mindkettő magában foglalja a 600 mm átmérőjû és 1,34 m széles cséplődobot az MF 7345 S-nél és az 1,60 m széleset a 6 ládás MF 7347 S-nél. Mindkettőnél lehetőség van a kosár be- és kimenet egymástól független állítására, amit kényelmesen a kartámlán lévő nyomógombos kapcsolóval lehet elvégezni. A sokféle beállítási lehetőség már az állítható ABC (Active Beater Concave) modulnál kezdődik közvetlenül a cséplő dobkosár mögött. Ezen speciális kialakítású leválasztó fogaslécek által a körülfogási szög 14°-kal megnő. Ezáltal a cséplőút meghosszabbodik és maximális leválasztás érhető el a cséplő kosáron.



Azon vevők számára, akik még több leválasztási teljesítményt és sokoldalúságot igényelnek, rendelkezésre áll a Multi Crop Separator ezen kombájnok azonos nevû változatánál. A cséplődobból és ezzel a rotációs leválasztóval ellátott cséplőkosárból álló kombináció nagyobb leválasztási teljesítményt biztosit a szalma csak kisebb mértékben történő magasabb igénybe vétele mellett. A rotációs leválasztó kosarának van egy egyedi tulajdonsága, ami a cséplés alkalmazási területét tovább bővíti: kevesebb mint 2 perc alatt elektromosan komplett az MCS rotor mögé billenthető. Így az extrém száraz törékeny szalmás állomány is a rostaszekrény megnövelt terhelése nélkül teljes teljesítménnyel betakarítható.



Az új MF Activa S MCS változata kiegészítésül PFR (Power Feed Roller) behordó hengerrel dolgozik a ferde felhordó bemeneténél. Ez gondoskodik a betakarított termény egyenletes behordásáról és az optimális anyageloszlásról a gépben. Az áteresztési teljesítmény teljes kihasználásakor is a cséplő- és leválasztó szervek terhelése azonos marad és maximális hatásfokkal tudnak dolgozni.

 

Megnövelt munkakomfort és új kezelőelemek a vezető fülkében

Az új fülke kiegészíti a gép teljesítőképességét egy új, kényelmes kialakítás és jobb felszereltség révén: klíma, fûtés, és a fûthető tükrök elektromos állítása a számos széria felszerelés csak egy része. Az új légrugós vezetőülés kartámláján található az új kezelőkonzol is. Az elektronikusan vezérelt menetkar közvetlenül az áttekinthetően elhelyezett kapcsolók és szabályzók mellett kedvező helyen a vezető keze ügyében van elhelyezve. Minden beállítás, beleértve az első és hátsó kosártávolság is most komplett az AGRITRONIC Plus terminálon kijelzésre kerül. Itt kijelezhető és beállítható mind a dob- és a szelelő fordulatszáma, a rostaszekrények és a szalmarázók teljesítménye, mind a vágási magasság és a vágóasztal talajfelfekvése is.



A magtartályra történő rálátás a készáru ellenőrzése a nagy nézőablaknak köszönhetően különösen jó. A nagy fülke a nagy, szélesen előre nyúló, hajlított szélvédő ablakkal kiegészítő munkafényszórókkal van felszerelve. A fülke tetején a 6 fényszóró külön-külön állítható és erős fényû H9 izzóval van ellátva. Valamivel mélyebben van elhelyezve 2 munkafényszóró a közeli tér és a környezet megvilágítására. A fülke alatt található 2 további munkafényszóró a közúti világítás mellett.





Modern, attraktív és egyidejûleg praktikus dizájn

Az új MF 7300 ACTIVA S modellek kivételes megjelenése első pillanatra feltûnő: a modern optika és a tökéletes hozzáférés ideálisan van kombinálva. A festés alatt elrejtve marad egy további, verhetetlen előnyük: a Massey Ferguson továbbra is horganyzott alkatrészeket használ a burkoló lemezekhez és a cséplő- és leválasztó szervekhez. Ennek eredménye a rendkívüli hosszú élettartamuk és magas viszonteladási értékük.



Ing. Johann Gram, az Austo Diesel cég ügyvezetője örül a két modell 2012 aratási szezonra történő piaci bevezetésének.



forrás: www.austrodiesel.hu  

 

 

 

A Télapó hivatalos traktora



A Valtra megállapodott a Mikulás Alapítvánnyal, így a Valtra a Télapó a hivatalos traktora.



Könnyedén választott traktort a Mikulás, hiszen mind ő, mind pedig a Valtra a messzi északról származik. A Mikulás különösen örül, hogy a Valtra erőgépek egyaránt hatékonyan mûködnek a Lapföld hidegében és a forró Brazíliában.



A megállapodás értelmében, a Mikulás különböző marketing tevékenységekhez kapcsolva fog megjelenni. Minden traktorhoz, ami november és december közötti időszakban készül el egy Mikulás matrica és egy karácsonyi kártya tartozik, ami meghívja a tulajdonost egy versenyre. Az ügyfeleket kérik, hogy látogassák meg a Valtra hivatalos weboldalát, és mondják el hogyan szabnák testre a Valtra traktorokat. A nemzetközi verseny első díja egy gyárlátogatás a Valtrához, valamint egy találkozó a Mikulással.

 

 

 

A VOGEL-NOOT ismét sikeres az Agritechnika kiállításon



2011. november 13 – 19 között megrendezésre került Agritechnika kiállításon a tipikus osztrák vendégszeretettel együtt a VOGEL-NOOT a sok-sok újdonság mellett bemutatta a MasterSpray ISpropermetezőt.





ISpro – permetezőgép család a profiknak

A VOGEL-NOOT IS függesztett permetezőgép családja három új taggal bővült, amelyek az ISpro nevet kapták. Elérhető 1480 liter, 1680 liter és 2000 tartállyal, 12 – 27 méteres szórókerettel. A fejlesztéskor a fő irányvonal a legjobb gazdaságok igényeinek kielégítése volt.



További termékújdonságok:

TerraCult 402 / 502 – a multifunkciós exaktgrubber második generációs modellje. A 4-gerendelyes kialakítású VOGEL-NOOT TerraCult szántóföldi kultivátor kiváló minőségû munkára képes mind a hagyományos, mind a szántás nélküli talajmûvelési módban. A munkagép felhasználási lehetősége igen sokoldalú, megállja a helyét a sekély mélységû tarlóhántásban csakúgy, mint a mélyítő jellegû talajmûvelésben is.





TerraDiscpro: gyors, verhetetlen és még hatékonyabb!

A TerraDiscpro rövidtárcsa egy új fejlesztésû szállítókerettel már vontatott kialakításban is elérhető. A kialakítás lényege, hogy munka közben a szállítóegység súlypontja ne hátul, hanem elől, a hengerek előtt helyezkedjen el. Ezáltal a tárcsasor további súllyal kényszerül a talajba, amelyet egyébként a lezáró hengersor kifelé emelne. Így a TerraDiscpro igen nyugodtan és egyenletesen dolgozik a beállított munkamélységben.



KSD lazító: a legújabb kombináció

A nagy sikerû TerraDig XS/XXS és TerraDig SS/SSD lazító típusok után új taggal a TerraDig KSD típussal bővült a VOGEL-NOOT lazító családja. A 2012-től rendelhető gép elérhető 3 méteres munkaszélességben 4 vagy 6 késsel, valamint 4 méteres vázzal 6 vagy 8 késes kivitelben.





MasterDrillpro – komfortos, sokoldalú és megbízható

A pneumatikus magtovábbítású MasterDrillpro felépítmény vetőgép forgóboronával vagy lazítóboronával kombinálva kitûnően alkalmazható egységet alkot.



MasterDrillpro vetőgép új, kompakt felépítésével a súlypont előre helyeződik, így a megváltozott és megnövelt magtartályhoz is kisebb emelőkapacitás szükséges. A magtartály térfogata 1400 literre nőtt. A mintegy 2 méter széles tartály feltöltése teleszkópos rakodó kanalával is könnyen lehetséges. A tartálytakaró ponyva por és vízmentes zárást biztosít. A széles nyithatóságának köszönhetően bigbag zsákból is egyszerûen feltölthető.



Forrás: www.vogelnoot.hu

 

 

 

Bobcat Roadshow



A BOBCAT gépek nem ismeretlenek a hazai gazdálkodók körében, azonban azt kevesen tudják, hogy mintegy egy éve a hazai kizárólagos képviseletet a DM KER Kft. látja el. A márka, valamint cégük népszerûsítésének céljából rendezték meg azt a tízállomásból álló bemutatókörutat, melyre az Agro Napló is meghívást kapott. A legújabb Bobcat TL 470 típusjelû teleszkópos rakodó mellett bemutatásra kerültek a forgalmazott kompakt rakodók és azok mezőgazdasági, illetve építőipari adaptereik.



Az állattartó telepekhez és terménykezeléshez kapcsolható résztvevők a bemutatót követően a gyakorlatban is meggyőződhettek a Bobcat gépek mûködéséről.



Képgaléria

 

 

 

CASE IH hírek




Záporozó újdonságok az 5. csarnokban

A Case IH mérnökei első díjat nyertek az APM Diesel Saver üzemanyag takarékos technológiával

Záporozó újdonságok az 5. csarnokban

 

 

 

 Az új MAGNUM CVX innovatív, fokozatmentesen változtatható áttételû sebességváltóval / MAXXUM Hatékony Teljesítmény / A 2012-es év új AXIAL-FLOW kombájnjai / Hatékony Teljesítmény rendszer az összes Case IH gépen / Koncepciók a hatékonyabb mezőgazdasághoz

 

 

 

 

A CASE IH a 2011-es Agritechnica kiállításon mutatja be a két új kombájn termékkörén kívül az új gépmodelljeit az összes főbb traktor sorozatban és teljesítmény kategóriában. 



Az új traktormodellek közül kiemelkedik az új MAGNUM CVX sorozat. Mint ahogy a Case IH már bejelentette az Agritechnica előtt, Bad Homburg-ban megtartott sajtókonferenciáján, az új MAGNUM sorozat, amelynek európai bemutatkozása egybe esik az Agritechnica kiállítással, új fejlesztésû, fokozatmentesen változtatható áttételû sebességváltóval, valamint a Case IH Hatékony Teljesítmény rendszerével van felszerelve. 



A hat modellből álló sorozat legerősebb tagja, a 419 lóerő maximális teljesítményû MAGNUM 370 CVX jelenleg a legerősebb sorozatban gyártott standard traktor típus.





MAXXUM Hatékony Teljesítmény 2012 – a gazdaságos, általános célú traktor 

Hannoverben az új Case IH MAXXUM EP hatékony teljesítmény sorozat is bemutatkozik. A 2012-es sorozat 6 új modellt tartalmaz 143 és 176 lóerő teljesítmény tartományban, 4- és 6-hengeres motorokkal és elektronikus, közös nyomócsöves üzemanyag befecskendező rendszerekkel. 



Az új MAXXUM széria több mûszaki újítást is tartalmaz, köztük a Case IH Hatékony Teljesítmény rendszert, amelynek legfontosabb eleme az SCR kipufogógáz tisztítás rendszerrel felszerelt és teljesítmény optimalizált motor, amelyet lényegesen alacsonyabb üzemanyag fogyasztás jellemez. 



Az új MAXXUM modellekben megtalálható a Multicontroller konzol is, amely lehetővé teszi a traktor összes funkciójának a jobb kartámasz konzolról történő mûködtetését. Ennek eredményeként a MAXXUM kezelési koncepciója olyan nagyobb Case IH traktorok kezelőszerv elrendezését tükrözi, mint a PUMA, a MAGNUM és a STEIGER, ugyanazzal a magas kezelői komfortszinttel. 



Továbbfejlesztésként egy elektro-hidraulikus mûködésû joystick vezérlő kar szerelhető a Multicontroller konzolra, amely a homlokrakodó kényelmes használatát teszi lehetővé, ha fel van szerelve.





PUMA új jellemzőkkel és Hatékony Teljesítménnyel 

A 2012-es évre a Case IH PUMA sorozatú traktorok több kulcsfontosságú fejlesztésen estek át. Először is az új PUMA sorozat valamennyi modellje fel van szerelve a Hatékony Teljesítmény rendszerrel, amely számos üzemanyag takarékos előnyt biztosít a szántóföldön. A megnövelt hatékonyságú Motorteljesítmény Vezérlés rendszeren kívül ezek a modellek nagyobb erőt és lényegesen kisebb üzemanyag fogyasztást biztosító optimalizált teljesítményû motorokat tartalmaznak. Az új PUMA EP Hatékony Teljesítmény modellek rendelhetők kihelyezett hidromotor szeleptömbbel és opciós első 3-pont függesztőszerkezet vezérlő rendszerrel is.





Vezessen biztonságosabban – PUMA traktorok újszerû ABS blokkolásgátlóval 

A Case IH minden 130 és 230 lóerő közötti teljesítményû PUMA modellhez kínálja az innovatív ABS blokkolásgátlós fékrendszerét. Ez az opciós, fejlett ABS rendszer olyan kiegészítő funkciókat tesz lehetővé, mint pl. az ABS-es kormányzás, továbbá együtt mûködik a hidraulikus és pneumatikus pótkocsi fékrendszerrel is.





Dolgozzon pontosabban – új precíziós gazdálkodás funkciók 

Közben a Case IH Hannoverben több új precíziós gazdálkodással összefüggő eszközt is bemutat. A legkiemelkedőbb az új AFS Pro 700 érintőképernyős monitor, amely a kis súlya ellenére nagy processzorsebességgel dolgozik. Az összes STEIGER, MAGNUM PUMA és MAXXUM traktor, valamint az AXIAL-FLOW kombájnok kompatibilisek az AFS Pro 700 monitorral, amely egyszerûen integrálható a Multicontroller kartámasz konzolba. A készülékbe új funkciók kerültek beépítésre, amelyek lehetővé teszik a terményalapú adatrögzítést, ami azt jelenti, hogy terményadatokat lehet rögzíteni. A GPS alapú Accuguide kormányautomatika rendszerrel akár 2 cm-es pontosság érhető el.





Az új Case IH AXIAL-FLOW kombájnok európai bemutatkozása 

A 2011-es Agritechnica kiállításon kerül sor a Case IH két új AXIAL-FLOW® kombájn sorozatának európai bemutatkozására is. Az Axial-Flow 130-as és 230-as sorozat egyaránt három-három gépmodellből áll, amelyek mind számos innovációt és részletekbe menő fejlesztést tartalmaznak. 



Mindkét kombájn sorozat legfontosabb mûszaki alkotóeleme továbbra is az eredetileg a Case IH által kifejlesztett AXIAL-FLOW® rotor, de hasonlóan az összes korábbi generációhoz, ez a jól bevált koncepció ismét átalakításra és továbbfejlesztésre került a folyamatosan változó betakarítási körülményekhez való alkalmazkodás érdekében. A 130-as széria cséplési és leválasztási geometriáját egy új, kisebb csőátmérőjû rotor optimalizálja, valamint az új forma jóvoltából a standard beállítások érzékenysége minden termény esetén csökkent, míg a cséplési teljesítmény a speciális termények esetén megnövekedett a szalma minőségének romlása nélkül. 



A Case IH az új kombájn modelleken is bevezette a Hatékony Teljesítmény rendszert, és a fejlett motortechnológia mellett a gépekben innovatív kipufogógáz tisztító rendszer is helyet kapott. Ez a szelektív katalitikus redukció (SCR) elvén alapuló kompakt egység a kipufogórendszerbe van integrálva. 



Az AXIAL-FLOW kombájnokba épített SCR rendszert nagy termodinamikai hatékonyság jellemzi, és a szántóföldi tapasztalatok alapján akár 10 százalékos üzemanyag megtakarítást képes biztosítani a hagyományos motortechnológiához viszonyítva. Ugyanakkor a motor teljesítménye nagyobb lett és gyorsabban reagál a terhelés növekedésére.

 

 

 

 

A Case IH mérnökei első díjat nyertek az APM Diesel Saver üzemanyag takarékos technológiával



A Case IH mûszaki innovációja nemzetközi díjat kapott / APM Diesel Saver minden nap segít gázolajat megspórolni / Könnyen kezelhető és rendkívül hatékony

 

 

 

A Case IH vezető fejlesztő mérnöke Yanming Hou és csapata elnyerték a 2011-es Rain Bird Nemzetközi Mérnöki Díjat az „Év Koncepciója” kategóriában. Ezt a díjat évente ítélik oda a mezőgazdasági géptervezés terén végzett kivételes mûszaki újításokért és ötletekért.





Az APM hatékonyságot jelent 

A Case IH Automata Termelékenység Vezérlés rendszer (APM) a Case IH hatékony teljesítmény stratégiájának részét képezi, amely nemcsak innovatív és jól bevált, hanem nagyobb teljesítményt és költségcsökkentés tesz lehetővé. 



Az APM jó okkal úgy ismert, mint a „Gázolaj Spóroló” („Diesel Saver”), mivel mindig a legmegfelelőbb sebességfokozatot kapcsolja és az optimális motorfordulatszámot állítja be a traktoron. Amikor a gépkezelő kiválasztja a „Szántóföldi”, vagy a „Szállítási” üzemmódot, az APM az igény figyelembe vételével automatikusan csökkenti a motorfordulatszámot, ezzel együtt pedig csökken a gázolajfogyasztás. Ennek eredményeként a gépkezelőnek már nem kell a sebességváltással, vagy a motorfordulatszám szabályozásával foglalkoznia, így maximálisan az elvégzendő munkákra összpontosíthat. Az APM a kívánt minimális menetsebesség elérésekor kezd el mûködni. 



Azon kívül, hogy optimális motor hatékonyságot tesz lehetővé, az APM csökkenti a gépkezelő munkaterhelését is. Nincs szükség speciális oktatásra és tapasztalatra, mivel ez a rendszer könnyen és ösztönösen mûködtethető.





Már a világ minden táján használják 

A Case IH az APM funkciót az erőteljes Puma, Magnum és Steiger / Quadtrac modelljein alkalmazza. Ennek következtében a világ minden táján több mint 10.000 traktor már használja az APM mûszaki és gazdasági előnyeit. Az üzemanyag hatékonyságra irányuló, folyamatosan növekvő igény miatt ezek a kiegészítő funkciók a jövőben egyre fontosabbá válnak a mezőgazdasági termelésben.

 

 

 

 

 

 

 

 Elkészült a 30 000. Jaguar


Röviddel az Agritechnica kiállítás előtt, 2011 novemberében jelentős mérföldkőhöz érkezett a Claas: A Harsewinkeli gyár gyártósoráról legördült a 30 000. Jaguar silózó. Ebből az alkalomból a Claas egy egyedi megjelenésû, fekete lakkozású Jaguar 980 típust mutatott be az Agritechnica kiállításon. A Claas Bad Saulgau-i gyárában egy a géphez illő Orbis 900 adaptert, illetve más Jaguar alkatrészeket is gyártottak, melyek tervezés szempontjából illenek ehhez az alkalomhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!